Μοναστηριακά γεμιστά
Λίγα μυστικά ακόμα
ΠηγήΜοναστηριακά
Υλικά
-
3 ντομάτες μεγάλες και ώριμες
-
3 πιπεριές
-
8 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
-
4 κρεμμύδια τριμμένα
-
1 μελιτζάνα καθαρισμένη απο τη φλούδα και ψιλοκομμένη
-
2 κολοκυθάκια τριμμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1/2 μάτσο μαιντανό ψιλοκομμένο
-
1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 φλιτζάνι λάδι
-
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές, ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και τις γυρνάμε ανάποδα για να στραγγίσουν.
-
2
Το εσωτερικό απο τις ντομάτες το περνάμε στον τρίφτη.
-
3
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκορδο, τη μελιτζάνα και τα κολυκυθάκια.
-
4
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, μισό φλυτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, το μαιντανό, τον άνηθο και το ρύζι.
-
5
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία μόνο βράση,για να μαλακώσει λίγο το ρύζι.
-
6
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι τη μέση και τις αραδιάζουμε σε ταψί.
-
7
Ρίχνουμε απο πάνω λίγο λάδι και ένα φλιτζάνι νερό.
-
8
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια των γεμιστών με τριμμένη φρυγανιά.
-
9
Ψήνουμε στο φούρνο, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Σχόλια (4)