Χρύσα Δέδε
Χρύσα Δέδε @cook_8483787
,

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠηγήΜοναστηριακά

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

65 Minutes
  1. 3 ντομάτες μεγάλες και ώριμες
  2. 3 πιπεριές
  3. 8 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
  4. 4 κρεμμύδια τριμμένα
  5. 1 μελιτζάνα καθαρισμένη απο τη φλούδα και ψιλοκομμένη
  6. 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  7. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  8. 1/2 μάτσο μαιντανό ψιλοκομμένο
  9. 1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  10. 1 φλιτζάνι λάδι
  11. αλάτι πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές, ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και τις γυρνάμε ανάποδα για να στραγγίσουν.

  2. 2

    Το εσωτερικό απο τις ντομάτες το περνάμε στον τρίφτη.

  3. 3

    Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκορδο, τη μελιτζάνα και τα κολυκυθάκια.

  4. 4

    Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, μισό φλυτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, το μαιντανό, τον άνηθο και το ρύζι.

  5. 5

    Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία μόνο βράση,για να μαλακώσει λίγο το ρύζι.

  6. 6

    Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι τη μέση και τις αραδιάζουμε σε ταψί.

  7. 7

    Ρίχνουμε απο πάνω λίγο λάδι και ένα φλιτζάνι νερό.

  8. 8

    Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια των γεμιστών με τριμμένη φρυγανιά.

  9. 9

    Ψήνουμε στο φούρνο, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

ΑΙΜΙΛΙΑ ΖΩΛΑ
ΑΙΜΙΛΙΑ ΖΩΛΑ @Aimicook_76
Υπεροχα!!!!τα κανω με πιπεριές Φλωρίνης χωρις ανηθο και μελιτζανες!!!!!

Από

Χρύσα Δέδε
Χρύσα Δέδε @cook_8483787
στις
,