tahitian
tahitian @artist_ea
Koμοτηνή

Μετά το χρυσό άγγιγμα του Μίδα, σειρά έχει το σοκολατένιο άγγιγμα του Παρλιάρου. Έτσι λοιπόν, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ακόμα και σ' ένα λευκό χιονισμένο βουνό;  Μα φυσικά να το μετατρέψει σε σοκολατένιο.  Απολαύστε λοιπόν σοκολατένιες φωλιές μαρέγκας, με κρέμα σοκολάτας κι ένα βουνό σαντιγύ σκεπασμένο από σπαγγέτι κάστανου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Παρλιάρου "Σοκολάτα η θεϊκή" που κυκλοφορούσε η Καθημερινή.  Αντί για πατέ είχα αποφασίσει να βάλω καραμελωμένο ζαχαρούχο το οποίο έφτιαξα ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά απλό ζαχαρούχο με δυο κουταλιές βούτυρο. Ωστόσο δεν έβρισκα ούτε κρέμα κάστανο, οπότε την αντικατέστησα με κρέμα κακάο ταχίνι.Το γλυκό είναι καλύτερα να καταναλώνεται την ίδια μέρα γιατί νοτίζει η μαρέγκα. Ωστόσο, αν μείνει και την επόμενη δεν έγινε και τίποτα.  Μπορείτε επίσης να έχετε τις κρέμες χώρια και να ετοιμάζετε το γλυκό όποτε χρειαστεί.  Οι φωλιές διατηρούνται για πολύ καιρό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

11 φωλιές
  1. Για τις φωλιές
  2. 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  3. 4 ασπράδια αυγών
  4. 15 γρ. κακάο
  5. 300 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
  6. 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σαν γιαούρτι
  7. 150 ml γάλα
  8. Για την συναρμολόγηση
  9. 500 γρ. άγλυκη σαντιγύ
  10. 400 γρ. πατέ κάστανο
  11. 30 ml λικέρ
  12. μαρόν γλασέ για γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τις φωλιές Σ' ένα μπωλ,κοσκινίζουμε την άχνη με το κακάο. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια και όταν αρχίσουν να σφίγγουν, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη 2-3 κουταλιές ώσπου να πετύχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.  Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε την άχνη με το κακάο αναδεύοντας απαλά.  

  2. 2

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς. Μ' ένα κορνέ με ίσια μύτη, σχηματίζουμε φωλιές διαμέτρου 7 εκ. σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε 1 ώρα και 20' ή έως ότου οι φωλιές ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα.

  3. 3

    Για την κρέμα σοκολάτας Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.  Ανακατεύουμε να λιώσει καλά η κουβερτούρα. Όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 40 C, ενσωματώνουμε απαλά την κρέμα γάλακτος.

  4. 4

    Φινίρισμα Γεμίζουμε τις φωλιές με κρέμα σοκολάτας και από πάνω βάζουμε τη σαντιγύ σχηματίζοντας ένα "βουνό".  

  5. 5

    Χτυπάμε το πατέ και την κρέμα κάστανο προσθέτοντας το λικέρ, τα βάζουμε σε κορνέ με στενό στρογγυλό στόμιο και καλύπτουμε τη σαντιγύ δημιουργώντας μακαρόνια.  Γαρνίρουμε με άχνη και μαρόν γλασέ.

Αντιδράσεις

Από

tahitian
tahitian @artist_ea
στις
Koμοτηνή
Η μαγεία της ανακάλυψης νέων συνταγών με συναρπάζει!Το ταξίδι στις γεύσεις είναι μοναδική εμπειρία!Προσδεθείτε να το απολαύσουμε! Instagram : https://www.instagram.com/artist.ea_/?next=%2Feaartist%2F&hl=el ή απλά artist. ea
Δες περισσότερα