Μωσαϊκό 3

29 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
vggls
vggls @cook_8497507
,

Μωσαϊκό γευστικό με γκανάς σοκολάτας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. 4 πλάκες κουβερτούρα
  2. 2,5 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  3. λικέρ επιλογής μας (π.χ. ρόδι)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος έως ότου αρχίσει να βράζει και το απομακρύνουμε.

  2. 2

    Το αφήνουμε να «ηρεμήσει» και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια.

  3. 3

    Ανακατεύουμε με σπάτουλα συνεχώς, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και να λιώσει πλήρως η σοκολάτα. Είναι προτιμότερη η σπάτουλα κι όχι το σύρμα, διότι στο μείγμα θα εισέρχεται αέρας και δε θα γίνει τόσο λείο.

  4. 4

    Έχουμε σπάσει τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια σε μια λεκάνη και στο τέλος τα ραντίζουμε με το λικέρ της προτίμησής μας.

  5. 5

    Αφού κρυώσει η σοκολάτα, χωρίς να έχει σφίξει, την περιχύνουμε στα μπισκότα. Προτιμάμε να μην είναι ζεστή η σοκολάτα ώστε να μην ποτίσουν τα μπισκότα και να διατηρηθούν λιγάκι σκληρά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν πλήρως τα μπισκότα.

  6. 6

    Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1,5 ώρα.

  7. 7

    Έπειτα, σε λεκάνη με χλιαρό νερό τοποθετούμε τη φόρμα ανάποδα για τουλάχιστον 5 λεπτά προκειμένου ξεκολλήσει το γλυκό μας πιο εύκολα και το αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη πιατέλα.

  8. 8

    Διακοσμούμε με τρούφα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε, αν και ήδη το γλυκό θα έχει μία όμορφη όψη… και είναι έτοιμο…!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

vggls
vggls @cook_8497507
στις
,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα