Μωσαϊκό 3
Μωσαϊκό γευστικό με γκανάς σοκολάτας.
Υλικά
-
900 ml κρέμα γάλακτος
-
4 πλάκες κουβερτούρα
-
2,5 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
-
λικέρ επιλογής μας (π.χ. ρόδι)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος έως ότου αρχίσει να βράζει και το απομακρύνουμε.
-
2
Το αφήνουμε να «ηρεμήσει» και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια.
-
3
Ανακατεύουμε με σπάτουλα συνεχώς, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και να λιώσει πλήρως η σοκολάτα. Είναι προτιμότερη η σπάτουλα κι όχι το σύρμα, διότι στο μείγμα θα εισέρχεται αέρας και δε θα γίνει τόσο λείο.
-
4
Έχουμε σπάσει τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια σε μια λεκάνη και στο τέλος τα ραντίζουμε με το λικέρ της προτίμησής μας.
-
5
Αφού κρυώσει η σοκολάτα, χωρίς να έχει σφίξει, την περιχύνουμε στα μπισκότα. Προτιμάμε να μην είναι ζεστή η σοκολάτα ώστε να μην ποτίσουν τα μπισκότα και να διατηρηθούν λιγάκι σκληρά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν πλήρως τα μπισκότα.
-
6
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1,5 ώρα.
-
7
Έπειτα, σε λεκάνη με χλιαρό νερό τοποθετούμε τη φόρμα ανάποδα για τουλάχιστον 5 λεπτά προκειμένου ξεκολλήσει το γλυκό μας πιο εύκολα και το αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη πιατέλα.
-
8
Διακοσμούμε με τρούφα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε, αν και ήδη το γλυκό θα έχει μία όμορφη όψη… και είναι έτοιμο…!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια