Μωσαϊκό με ανθότυρο και σοκολάτα
Μια ελαφριά εκδοχή του γνωστού γλυκού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το πήρα από το ένθετο του περιοδικου TV BOX
Υλικά
-
200 γρ κουβερτούρα
-
50 γρ αγελαδινό βούτυρο
-
250 γρ ανθότυρο κρεμώδες
-
1 κ σούπας κακάο
-
200 γρ μπισκοτα με δημητριακά η τύπου digestive
-
40 ml λικέρ τής αρεσκείας μας (προαιρετικά)
-
70 γρ φουντούκια ή αμύγδαλα ανάλατα ελαφρως ψημενα (προαιρετικά)
-
λίγη ζάχαρη αχνη για το πασπαλισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε σε μπεν μαρι τη σοκολάτα μαζί με το βύτυρο.
-
2
Σε ένα μπόλ λιωνουμε με το πηρουνι το ανθότυρο, προσθετουμε το κακάο, το μειγμα με το βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μείγμα κρεμμωδες χωρίς σβόλους.
-
3
Σπαμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το λικερ και τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα.
-
4
Ανακατεύουμε καί φορμάρουμε το γλυκό σε σχήμα σαλάμι. Αν θελουμε το ρολάρουμε σέ ζάχαρη αχνη που έχουμε πασπαλίσει στον πάγκο. Τυλίγουμε το γλυκο σε λαδοκολα ή αλουμινοχαρτο και το κλείνουμε στρίβοντας τις άκρες.
-
5
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ωρες η στην καταψυξη για 1 ώρα.Διατηρείται στήν συντήρηση.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια