κύρια φωτογραφία συνταγής Μωσαϊκό με ανθότυρο και σοκολάτα
mantwxan
mantwxan @cook_8482038

Μια ελαφριά εκδοχή του γνωστού γλυκού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το πήρα από το ένθετο του περιοδικου TV BOX

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 50 γρ αγελαδινό βούτυρο
  2. 250 γρ ανθότυρο κρεμώδες
  3. 1 κ σούπας κακάο
  4. 200 γρ μπισκοτα με δημητριακά η τύπου digestive
  5. 40 ml λικέρ τής αρεσκείας μας (προαιρετικά)
  6. 70 γρ φουντούκια ή αμύγδαλα ανάλατα ελαφρως ψημενα (προαιρετικά)
  7. λίγη ζάχαρη αχνη για το πασπαλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε σε μπεν μαρι τη σοκολάτα μαζί με το βύτυρο.

  2. 2

    Σε ένα μπόλ λιωνουμε με το πηρουνι το ανθότυρο, προσθετουμε το κακάο, το μειγμα με το βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μείγμα κρεμμωδες χωρίς σβόλους.

  3. 3

    Σπαμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το λικερ και τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα.

  4. 4

    Ανακατεύουμε καί φορμάρουμε το γλυκό σε σχήμα σαλάμι. Αν θελουμε το ρολάρουμε σέ ζάχαρη αχνη που έχουμε πασπαλίσει στον πάγκο. Τυλίγουμε το γλυκο σε λαδοκολα ή αλουμινοχαρτο και το κλείνουμε στρίβοντας τις άκρες.

  5. 5

    Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ωρες η στην καταψυξη για 1 ώρα.Διατηρείται στήν συντήρηση.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

afroo
afroo @cook_8488843
αυτη τη συνταγη την ειδα και εγω και θελω να την φτιαξω!φαινεται πολυ ωραια!

Από

mantwxan
mantwxan @cook_8482038
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα