κύρια φωτογραφία συνταγής Μωσαϊκό με γαρνιτούρα
annouk
annouk @cook_8450972
,

Κορμός πολύ ευκολος και πολυ εύγευστος!!! Ιδανικός για κέρασμα στο σπίτι ή για κολατσιό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέχουμε να μην κοψει το αυγό οταν το ρίξουμε στο μπεν μαρί. Και να κοψει ομως ανακατευουμε πολύ καλά και το γλυκό μας δεν χαλάει (το εχω παθει..)Το γαρνιρισμα δεν το εχω επιχειρησει ποτέ αλλα φαίνεται ωραίο συνοδευτικό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 250 γρ. βούτυρο
  2. 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ (εγώ βάζω ενα πακέτο περίπου)
  3. 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  4. 120 γρ. καρυδόψιχα
  5. 2 κουταλιές κακάο σκόνη
  6. 1/4 ποτηριού κονιάκ
  7. 1 χούφτα ή και παραπάνω σταφίδες
  8. ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
  9. 200 γρ. τυρί κρέμα ή κρέμα γάλακτος
  10. 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  11. 1 κουταλιά εσανς βανίλιας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνω το βούτυρο και την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύω πολύ καλά εως ότου ομογενοποιηθούν.

  2. 2

    Προσθέτω το κακάο, το κονιάκ και τους κρόκους και ανακατεύω πολύ καλά.

  3. 3

    Σπάω σε κομμάτια τα μπισκότα και τα ρίχνω στο μείγμα μαζί με τη καρυδόψιχα και τις σταφίδες.

  4. 4

    Ανακατεύω και πάλι πολύ καλά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.

  5. 5

    Το απλώνω σε λαδόκολλα, σε σχήμα κορμού.

  6. 6

    Το τυλίγω σφιχτά και το βάζω στην κατάψυξη για 24 ώρες.

  7. 7

    Χτυπάω την κρέμα γάλακτος ή το τυρί μαζί με την ζάχαρη άχνη και την εσάνς βανίλια, μέχρι να γίνουν σαν σαντιγύ (σε υφή).

  8. 8

    Κοβω τον κορμό και σερβίρω μαζι με την κρέμα μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Από

annouk
annouk @cook_8450972
στις
,
Είμαι η Άννα,μένω στην Αθήνα και αγαπάω πολύ την ζαχαροπλαστική,τη μαγειρική,το διάβασμα, τα ζώα και φυσικά το να φροντίζω όσους αγαπώ!!!
Δες περισσότερα