Μωσαϊκό με ινδοκάρυδο της Χριστίνας

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Είναι το πίο νόστιμο μωσαικό που έχω φάει!!! Την συνταγή μου την έδωσε μια φίλη...

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1 κούπα κακάο
  • 1 κούπα ινδική καρύδα
  • 1 βιτάμ λιωμένο
  • 2 1/2 πακέτα πτι-μπερ σπασμένα στα τέσσερα
  • 1 κούπα γάλα
  • κερασάκια ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο κομμένο σε κομματάκια (προαιρετικά)
  • 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
  • λίγο κονιάκ
  • 2 κουβερτούρες λιωμένες για επικάλυψη (250 γρμ.)
  • λίγο ινδοκάρυδο για επικάλυψη  (προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μωσαϊκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε τα τρία πρώτα υλικά σε ένα μπολ (εγώ το κάνω με το χέρι αλλά γίνεται και κουτάλι).
  2. Ρίχνουμε εναλλάξ τα μπισκότα και το γάλα χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε.
  3. Στο τέλος ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
  4. Πλάθουμε πάνω σε μια μεμβράνη ένα χοντρό μακρουλό λουκάνικο και το τυλίγουμε (με την μεμβράνη).
  5. Βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να κρυώσει πολύ καλά και να γίνει στέρεο.
  6. Όταν έχει παγώσει καλά το ξετυλίγουμε από την μεμβράνη, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Λιώνουμε τις κουβερτούρες και περιχύνουμε τον κορμό με αυτές. Πασπαλίζουμε και με λίγο ινδοκάρυδο άμα θέλουμε.
  7. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Σχετικές συνταγές

    1 Όλα

    #
    Σχόλιο από velentzes, 21-8-13  
    Το έφτιαξα και είναι όντως τέλειο... Μείωσα όμως τη ζάχαρη σε 1 1/2 κούπα (και πάλι γλυκό είναι...) και παρέλειψα την επικάλυψη, πιστεύω ότι είναι υπερβολή, εκτός αν θέλει κανείς να το παρουσιάσει κάπου, οπότε και τη χρησιμοποιούμε για το εφέ!

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από velentzes, 21-8-13  
    Το έφτιαξα και είναι όντως τέλειο... Μείωσα όμως τη ζάχαρη σε 1 1/2 κούπα (και πάλι γλυκό είναι...) και παρέλειψα την επικάλυψη, πιστεύω ότι είναι υπερβολή, εκτός αν θέλει κανείς να το παρουσιάσει κάπου, οπότε και τη χρησιμοποιούμε για το εφέ!

    Σχετικά άρθρα

    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Κακάο, το αγαπημένο μας ρόφημα
    Όλοι αγαπάμε το κακάο, τι ξέρουμε  όμως για α...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Τα πάντα για την σοκολάτα
    Η σοκολάτα είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 328 αγαπημένων συνταγών, του/της Νινον!!!!
    για δοκιμή
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της zafirenia