κύρια φωτογραφία συνταγής Μωσαϊκό με κάστανα
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
,ΕΛΛΑΔΑ

Για τους λάτρεις του κάστανου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν το έχω κάνει αλλά νομίζω ότι σε όποιον αρέσει η έντονη γεύση κάστανου μπορεί να βάλει και ολόκληρα μέσα.Τη συνταγή την είχα βρει σε ένα περιοδικό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 φόρμα
  1. 400 γρ. κάστανα ή 200 γρ. πουρέ κάστανο από κονσέρβα
  2. Λίγες σταγόνες άρωμα βανίλια
  3. 130 γρ. μαργαρίνη
  4. 200 γρ. ζάχαρη
  5. 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  6. 70 γρ. μπράντυ
  7. 2 κουταλιές κακάο
  8. 250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ κομματιασμένα
  9. 150 γρ. αμυγδαλόψυχα, καβουρντισμένη και κομμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε και χαράζετε τα κάστανα σταυρωτά στο κάτω μέρος.

  2. 2

    Τα βράζετε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει για μια ώρα περίπου. Τα ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμη ζεστά, τα κόβετε σε κομμάτια και τα περνάτε από τον μύλο των λαχανικών.

  3. 3

    Προσθέτετε στον πουρέ κάστανου τη βανίλια.

  4. 4

    Χτυπάτε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη με μίξερ σε μπολ.

  5. 5

    Προσθέτετε τον πουρέ κάστανου και ανακατεύετε.

  6. 6

    Προσθέτετε τα αυγά, το μπράντυ, το κακάο και ανακατεύετε.

  7. 7

    Ρίχνετε στο μείγμα τα μπισκότα και την αμυγδαλόψυχα και ανακατεύετε καλά.

  8. 8

    Τυλίγετε το μείγμα σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο ή χαρτί ζαχαροπλαστικής σαν σαλάμι και το βάζετε αρκετές ώρες στο ψυγείο να σφίξει. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακρόστενη φόρμα.

  9. 9

    Σερβίρετε το γλυκό σε φέτες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

annam_z
annam_z @am_z
Τα αυγά χρειάζονται? Γιατί είναι ωμά μέσα στο γλυκό

Από

ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
στις
,ΕΛΛΑΔΑ