Μωσαϊκό με κάστανα
Για τους λάτρεις του κάστανου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν το έχω κάνει αλλά νομίζω ότι σε όποιον αρέσει η έντονη γεύση κάστανου μπορεί να βάλει και ολόκληρα μέσα.Τη συνταγή την είχα βρει σε ένα περιοδικό.
Υλικά
-
400 γρ. κάστανα ή 200 γρ. πουρέ κάστανο από κονσέρβα
-
Λίγες σταγόνες άρωμα βανίλια
-
130 γρ. μαργαρίνη
-
200 γρ. ζάχαρη
-
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
-
70 γρ. μπράντυ
-
2 κουταλιές κακάο
-
250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ κομματιασμένα
-
150 γρ. αμυγδαλόψυχα, καβουρντισμένη και κομμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε και χαράζετε τα κάστανα σταυρωτά στο κάτω μέρος.
-
2
Τα βράζετε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει για μια ώρα περίπου. Τα ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμη ζεστά, τα κόβετε σε κομμάτια και τα περνάτε από τον μύλο των λαχανικών.
-
3
Προσθέτετε στον πουρέ κάστανου τη βανίλια.
-
4
Χτυπάτε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη με μίξερ σε μπολ.
-
5
Προσθέτετε τον πουρέ κάστανου και ανακατεύετε.
-
6
Προσθέτετε τα αυγά, το μπράντυ, το κακάο και ανακατεύετε.
-
7
Ρίχνετε στο μείγμα τα μπισκότα και την αμυγδαλόψυχα και ανακατεύετε καλά.
-
8
Τυλίγετε το μείγμα σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο ή χαρτί ζαχαροπλαστικής σαν σαλάμι και το βάζετε αρκετές ώρες στο ψυγείο να σφίξει. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακρόστενη φόρμα.
-
9
Σερβίρετε το γλυκό σε φέτες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)