Μωσαϊκό με πορτοκάλι
Ένα διαφορετικό μωσαϊκό, πολύ ανάλαφρο, χωρίς πολύ βούτυρο και αυγά. Έχει έντονο το άρωμα του πορτοκαλιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν θέλετε τη γνωστή γεύση του μωσαϊκού, θα απογοητευτείτε. Επειδή δεν έχει σχεδόν καθόλου βούτυρο, είναι πολύ ελαφριά η γεύση του. Επίσης δεν είναι πολύ γλυκό. Είναι όμως αρωματικό και νόστιμο.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα. Μπορείτε να του ρίξετε από πάνω κάποιο γλάσο ή σιρόπι σοκολάτας ή φυσικά γκανάς, για πιο πλούσια γεύση. Τη συνταγή την πήρα από φυλλάδιο των Πτι Μπερ και έκανα κανα δυο αλλαγές. Εάν θέλετε να ακολουθήσετε την κανονική συνταγή, τότε βάλτε περισσότερα μπισκότα (όλο το πακέτο) των Πτι Μπερ αντί για φουντούκια και μη βάλετε το χυμό από το πορτοκάλι (δηλαδή βάλτε ένα ποτήρι νερό), παρά μόνο το ξύσμα του. Μπορείτε αντί για φουντούκια να βάλετε άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας (πχ καρύδια ή φυστίκι)
Υλικά
-
νερό
-
2 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
-
5 κ.σ. άχνη ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
1 1/2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
-
2 κ.σ. κακάο
-
1 βιολογικό πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
-
150 γρ. Πτι Μπερ
-
100 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε τη μαργαρίνη σε κατσαρολάκι να λιώσει.
-
2
Βάλτε σε ένα φλυτζάνι το χυμό του πορτοκαλιού και μετά προσθέστε τόσο νερό, ώστε να γεμίσει το φλυτζάνι. Προσθέστε στη λιωμένη μαργαρίνη το νερό με το χυμό, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τέλος το άνθος αραβοσίτου.
-
3
Αφήστε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας καλά συνεχώς.
-
4
Σπάστε τα Πτι Μπερ και βάλτε τα μέσα στο μείγμα. Προσθέστε και τα φουντούκια και ανακατέψτε να γίνει ένα μείγμα.
-
5
Βάλτε το μείγμα σας σε μια λαδόκολα και σχηματίστε τον κορμό. Βάλτε τον στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Σχόλια (35)