Μωσαϊκό Θεϊκό
Μια εναλλακτική συνταγή το αγαπημένου γλυκού των παιδικών μας χρόνων που τώρα είναι και αγαπημένο των παιδιών μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν καλύψουμε το ταψάκι με μεμβράνη ή λαδόκολλα θα μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε το γλυκό εύκολα και να το σερβίρουμε πολύ όμορφα. Διαφορετικά σερβίρουμε μέσα από τη φόρμα.
Υλικά
-
1 ζαχαρούχο γάλα (για ζαχαροπλαστική)
-
1 πακέτο βούτυρο (250 γρ)
-
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
-
2 βανίλιες
-
1/2 κουβερτούρα
-
1 κουταλιά σούπας κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια.
-
2
Το βάζουμε να λιώσει σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε χαμηλή φωτιά.
-
3
Προσθέτουμε τις κουβερτούρες να λιώσουν κι αυτές αφού τις έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
-
4
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας καλά.
-
5
Βάζουμε τις βανίλιες και το κονιάκ.
-
6
Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα αφού τα έχουμε σπάσει σε αρκετά μικρά κομμάτια.
-
7
Ομοιογενοποιούμε το μείγμα και το βάζουμε σε ταψάκι ή φόρμα κέικ.
-
8
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σχόλια (11)