Μωσαϊκό
Μια κλασική συνταγή για μωσαϊκό (ή αλλιώς σαλάμι ή κορμό σοκολάτας).
Μετά από διάφορες δοκιμές, συνήθως βάζω digestive πλέον αντί για τα πτι μπερ και δε τα μουλιάζω καθόλου, απλά βάζω το κονιάκ μέσα στη ζύμη.
Κανονικά η συνταγή λέει 1 φλ άχνη, αλλά για εμένα το μισό είναι αρκετό.
Πολλές φορές λιώνω το βούτυρο σε κατσαρόλα και βάζω εκεί τα υλικά μου. Εξαρτάται αν έχω διάθεση να πλύνω μίξερ ή κατσαρόλα!!!
Υλικά
-
250 γρ. Πτι Μπερ ή άλλο μπισκότο
-
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
-
3 κ.σ. κονιάκ
-
2-3 γεμάτες κ.σ. κακάο
-
1 αυγό (προαιρετικά)
-
125 γρ βούτυρο πλάκα
-
λαδόχαρτο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σπάμε τα μπισκότα σε ασύμμετρα κομμάτια σε μεγάλο μπολ και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.
-
2
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά.
-
3
Προσθέτουμε τα μουλιασμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
-
4
Τα απλώνουμε σε λαδόχαρτο και το τυλίγουμε ρολό (ή βάζουμε τη ζύμη σε φόρμα).
-
5
Το βάζουμε στο ψυγείο.
Σχόλια (59)