κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχαράκι φούρνου τουρλού
eraki
eraki @cook_8471033

Νόστιμο, εύκολο και υγειινό!! Και κυρίως, ένας τρόπος να φάνε τα παιδάκια λίγα λαχανικά...

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποιώ αρακά extra fino, είναι πιο λεπτός και πιο νόστιμος. Επίσης,την τελευταία μισή ώρα ξεσκεπάζουμε για να πάρει χρώμα και να τραβήξει τα υγρά. Ανάλογα τα γούστα, μπορείτε να βάλετε επιπλέον φέτα!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 - 5 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχάρι ή αρνάκι μπούτι σε μικρά κομμάτια
  2. 2 λεμόνια
  3. 2 κουταλάκια αλάτι κοφτά
  4. ρίγανη
  5. 3 σκελίδες σκόρδο
  6. 4 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  7. 5-6 πατάτες σε κύβους
  8. 1 φλυτζάνι αρακάς
  9. 4 μακριές πράσινες πιπεριές
  10. 1/2 κιλό φέτα σκληρή και πικάντικη
  11. 3 ντομάτες σε ροδέλες
  12. 1 φλυτζάνι λάδι
  13. 1 φλυτζάνι νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το κρέας καλά πλυμένο, το χυμό από τα λεμόνια, το αλάτι, το σκόρδο, λίγο πιπέρι και ρίγανη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν.

  2. 2

    Τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί ή πυρέξ και προσθέτουμε τις πατάτες, τον αρακά, τα καρότα, τις πιπεριές και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Από πάνω τρίβουμε με το χέρι τη φέτα και βάζουμε τις ντομάτες σε ροδέλες.

  4. 4

    Τέλος προσθέτουμε το λάδι και το νερό, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 2 με 2,5 ώρες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

tsitsinoyla
tsitsinoyla @cook_8483922
Ενα φαγητο με πολλυ αρωμα και γευση. Μπραβο σου!!

Από

eraki
eraki @cook_8471033
στις