Μοσχαράκι φούρνου τουρλού
Νόστιμο, εύκολο και υγειινό!! Και κυρίως, ένας τρόπος να φάνε τα παιδάκια λίγα λαχανικά...
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιώ αρακά extra fino, είναι πιο λεπτός και πιο νόστιμος. Επίσης,την τελευταία μισή ώρα ξεσκεπάζουμε για να πάρει χρώμα και να τραβήξει τα υγρά. Ανάλογα τα γούστα, μπορείτε να βάλετε επιπλέον φέτα!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το κρέας καλά πλυμένο, το χυμό από τα λεμόνια, το αλάτι, το σκόρδο, λίγο πιπέρι και ρίγανη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν.
-
2
Τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί ή πυρέξ και προσθέτουμε τις πατάτες, τον αρακά, τα καρότα, τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
-
3
Από πάνω τρίβουμε με το χέρι τη φέτα και βάζουμε τις ντομάτες σε ροδέλες.
-
4
Τέλος προσθέτουμε το λάδι και το νερό, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 2 με 2,5 ώρες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)