Μοσχαράκι φρικασέ με ραδίκια

Φαίη.
Φαίη. @cook_8471237

Αγαπημένο φαγητό για τα γιορτινά γεύματα, αλλά και για το κυριακάτικο τραπέζι μας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αν θέλουμε να κρατήσουμε ζουμί από τα ραδίκια που βράσαμε και να το αντικαταστήσουμε με ένα μέρος από το νερό που θα ρίξουμε στο μοσχάρι. Η συνταγή είναι της μαμάς μου! Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 1/2 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο (κομμένο σε μερίδες)
  2. 1 1/2 κιλό ραδίκια (κατά προτίμηση άγρια)
  3. 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
  4. 1 μάτσο άνηθο
  5. 1 κρεμμύδι
  6. 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  7. Αλάτι
  8. (αν σας αρέσουν τα καυτερά μπορείτε να προσθέσετε και μία κόκκινη πιπερίτσα)
  9. Για το αυγολέμονο
  10. 2 – 3 αυγά
  11. 1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα ραδίκια, λίγο πριν γίνουν τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το κρεμμύδι μας.

  3. 3

    Βάζουμε στην κατσαρόλα το μοσχάρι χωρίς να ρίξουμε κάτι, το αφήνουμε να «πιει» τα υγρά του.

  4. 4

    Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και μετά το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε καλά για να τσιγαριστούν.

  5. 5

    Ρίχνουμε νερό, πιπέρι και αν θέλουμε τη κόκκινη πιπερίτσα και τα αφήνουμε να βράσουν.

  6. 6

    Όταν το κρέας μαλακώσει ρίχνουμε τα ραδίκια, τον άνηθο και αλάτι και τα αφήνουμε άλλο λίγο να βράσουν.

  7. 7

    Χτυπάμε τα αυγά, στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και μετά το κορν φλάουρ. Παίρνουμε ζουμάκι από τη κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας.

  8. 8

    Μετά ρίχνουμε το αυγολέμονο στη κατσαρόλα μας. Κουνάμε καλά τη κατσαρόλα να πάει παντού.

  9. 9

    Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και το βγάζουμε από τη φωτιά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Anas
Anas @cook_8457744
Ετσι την κανουμε κι εμεις...ωραιο φαγητακι...μπραβο που την ανεβασες την συνταγη!

Από

Φαίη.
Φαίη. @cook_8471237
στις