Μοσχαράκι κοκκινιστό γιαουρτλού
Είναι μία συνταγη που όποιος την κάνει, θα καταλάβει τι θα πει γεμάτη γεύση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γιαούρτι κάνει τη διαφορά. Αν θέλετε, όμως μπορείτε να μην το βάλετε.
Υλικά
-
1 1/2 κιλό μοσχαράκι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρές μερίδες
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
1 κονκασέ ή 3 φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες
-
1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
-
1 ματσάκι δυόσμο
-
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
-
2 κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια
-
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
-
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
-
1 κούπα λάδι
-
Για τη σάλτσα γιαουρτλού
-
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
-
1 κουταλιά σούπας ξύδι
-
λίγο λάδι
-
ρίγανη
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το μοσχαράκι και ξαφρίζουμε μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό. Το σουρώνουμε.
-
2
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, ρίχνουμε και το μοσχαράκι και σβήνουμε με το κρασί.
-
3
Μεταφέρουμε όλο αυτό το μίγμα σε μία γάστρα, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, λίγο λαδάκι ακόμα και ψήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για 1,5-2 ώρες μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του και μαλακώσει το κρέας.
-
4
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτλού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αφού βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα γιαουρτλού και ανακατεύουμε ελαφρά.
-
5
Σερβίρουμε αυτό το πεντανόστιμο και δροσιστικό φαγητό με πιλαφάκι.
Σχόλια (23)