Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ στο φούρνο
Ένα κοκκινιστό που το κάνω πάντα όταν έχω τραπέζι και δεν μένει ούτε βουκιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω πριν το βάλετε στο φούρνο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το μοσχάρι να μαλακώσει πολύ καλά αφού το έχουμε κόψει πρώτα σε μερίδες.
-
2
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές και ρίχνουμε το κρέας ίσα ίσα να σωταριστεί.
-
3
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας (αν έχουμε φρέσκιες ντομάτες να τρίψουμε ακόμα καλύτερα) και τα μυρωδικά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα (αν διαλυθεί το μοσχαράκι δεν πειράζει).
-
4
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις πατάτες και τις βράζουμε. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί, τις βρασμένες πατάτες, το γάλα και λίγο αλάτι (έχει η φέτα). Χτυπάμε με το μίξερ καλά τις πατάτες να γίνουν πουρές και προσθέτουμε λίγο από το νερό που έιχαμε βράσει το κρέας για να γίνει πιο αφράτος.
-
5
Σε ένα πυρέξ βάζουμε το κρέας με τις πιπεριές και λίγη σάλτσα και το κόβουμε σε κομμάτια για να το απλώσουμε καλά.
-
6
Βάζουμε τον πουρέ πάνω από το κρέας και το σκεπάζουμε καλά να μην έχει κενά και τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο της σάλτσας.
-
7
Το ψήνουμε στο φούρνο στους 250 για περίπου 15΄.
Σχόλια (9)