Μοσχαράκι κοκκινιστό με τηγανητές μελιτζάνες
Για μερακλήδες!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στο αλάτι, γιατί αλατίζουμε και το μοσχάρι και τις μελιτζάνες. Μπορεί να χρειαστεί και άλλο νερό μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Υλικά
-
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
-
2 ώριμες ντομάτες
-
3-4 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
-
λάδι, αλάτι, πιπέρι
-
2 ποτήρια ζεστό νερό
-
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
-
2
Βάζουμε το μοσχαράκι κομμένο σε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
-
3
Προσθέτουμε τις ντομάτες αφού τις έχουμε περάσει από το τρίφτη, το ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση.
-
4
Ρίχνουμε το ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγο νεράκι.
-
5
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις μελιτζάνες, αφού τις έχουμε αλατίσει, και τηγανίζουμε μεχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε 15'.
-
6
Αναποδογυρίζουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράζουν μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
Σχόλια (4)