κύρια φωτογραφία συνταγής Mοσχαράκι κοκκινιστό πεντανόστιμο
Βυσσινάκι
Βυσσινάκι @cook_8494860
,

Ένα φαγάκι για τα μεσημέρια της Κυριακής!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μην ξινίζει η ντομάτα, ανοίξτε τη στη μέση και βάλτε ένα κουταλάκι ζάχαρη στο εσωτερικό. Ξανακλείστε την και αφήστε τη στο ψυγείο όλο το βράδυ.Το φαγητό αυτό ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας! Καλή επιτυχία... αν και είναι σίγουρη! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

79 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες (ποντίκι)
  2. 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
  3. 3 φύλλα δάφνης
  4. 5 κόκκους μπαχάρι
  5. 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
  6. 1 κουταλάκι ρίγανη
  7. 1 πρέζα κανέλα
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει ελαφρώς τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι.

  2. 2

    Όταν ασπρίσει από όλες τις πλευρές,προσθέτουμε και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε κι αυτό.

  3. 3

    Έπειτα ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τη ντομάτα.

  4. 4

    Ρίχνουμε νεράκι και λίγο ακόμα λαδάκι,αν θέλουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.

  5. 5

    Αφήνουμε το κρέας να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 με 2 ώρες σίγουρα. Ελέγχουμε τακτικά μήπως χρειάζεται κι άλλο νερό.

  6. 6

    Αν το μαγειρέψετε στη χύτρα σίγουρα ο χρόνος θα είναι λιγότερος.

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

Λιάκος93
Λιάκος93 @cook_8501400
4 πηρουνια γιατι ειναι ευκολη απλη συνταγη..χωρις πολλες διαδικασιες ειδικα αν δεν εχεις πολυ χρονο η αν εισαι αρχαριος..δεν εννοω βεβαια οτι δεν μου αρεσουν οι πολυπλοκες συνταγες..οσο πιο δυσκολη τοσο μεγαλυτερη δοκιμασια..προσωπικα που το θελω ελαφρως καυτερο του προσθεσα μπουκοβο..επισης κανελα εβαλα ξυλακι οχι τριμενη..καλα εκανα?

Από

Βυσσινάκι
Βυσσινάκι @cook_8494860
στις
,