Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Κλασσική γεύση το κοκκινιστό μοσχαράκι. Σερβίρετέ το με πουρέ, ρύζι, μακαρόνια ή τηγανιτές πατάτες. Είναι το ίδιο νόστιμο!

Το καρίνο μπορεί να λέει πως είναι για κοτόπουλο, αλλά δίνει μεγάλη νοστιμιά σε όλα τα κοκκινιστά. Είναι φυσικά προαιρετικό.
Το κανελογαρύφαλλο μπορείτε να το παραλείψετε εάν σας πέφτει βαρύ. 
Παραλλαγή για slow cooker (από Ναυσικά): Αρχικά τσιγάρισα το κρέας, να θωρακιστεί και στην συνέχεια του έριξα νερό και το έβρασα για 5 λεπτά (με είχαν συμβουλεύσει να το κάνω για να φύγουν οι διοξίνες). Μετά τοποθέτησα το κρέας στον slow cooker. Στη συνέχεια, τσιγάρισα το κρεμμυδάκι, πρόσθεσα την ντομάτα, το κρασί και τα μπαχαρικά και τα άφησα να βράσουν για 5 λεπτά. Έριξα την σαλτσα πάνω από το μοσχαράκι και το άφησα να ψηθεί για 9 ώρες στο χαμηλό. Σε μένα χρειάστηκε μετά και άλλες 2 ώρες στο δυνατό, και έγινε λουκούμι!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

89 Minutes
6-8
  1. 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  2. λίγο λάδι
  3. 1 ποτηράκι κρασί
  4. σάλτσα ντομάτας (1 κουτί)
  5. 1 κρεμμύδι
  6. 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά)
  7. 1 στικ κανέλας
  8. 3-4 γαρύφαλλα
  9. αλάτι, πιπέρι
  10. 1 δάφνη
  11. 1 κ.σ. καρίνο (μείγμα μπαχαρικών) (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβετε το κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο. Μετά προσθέτετε τους κύβους του μοσχαριού και τους γυρίζετε να πάρουν χρώμα από παντού.

  2. 2

    Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε νερό να σκεπάσει το μοσχάρι, ρίχνετε τα καρότα, τη ντομάτα και τα υπόλοιπα αρώματα και μπαχαρικά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει για 1 ½ - 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και να δέσει η σαλτσούλα του (εάν έχετε χύτρα ταχύτητος ακόμα καλύτερα).

Αντιδράσεις

Σχόλια (146)

Anna_899
Anna_899 @Anna_899
Τι έχω φτιάξει πολλές φορές τη συνταγή, είναι απλά τέλεια!!! Μπράβο!!!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα