λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992

Ωραιο παραδοσιακο που το φτιαχνουμε στις 15 Αυγουστου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτο το φαϊ το θυμαμαι απο τοτε που ημουν μικρη και πηγαινα στο χωριο της γιαγιας μου που ειχε πανηγυρι, και το βραζαν σε μεγαλα καζανια εξω απ την εκκλησια για το κοσμο, και φυσικα καθε σπιτι το ιδιο μαγειρευε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1,5 κιλο μοσχαρακι
  2. 1 κρεμμυδι
  3. 1 ματσακι μαιντανο
  4. 2-3 σκελιδες σκορδο
  5. 2 ποτ. φρεσκο ντοματοχυμο
  6. 1 ποτ. περιπου ζεστο νερο
  7. 1 φλ. ελαιολαδο
  8. αλατι - πιπερι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαριζουμε τις μελιτζανες τις κοβουμε σε πολύ μικρα κομματια και τις αφηνουμε για λιγη ωρα σε αλατονερο.

  2. 2

    Ζεσταινουμε καλα το λαδι και ριχνουμε αλευρωμενο το κρεας να ροδισει.

  3. 3

    Στραγγιζουμε και ξεπλενουμε τις μελιτζανες, ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και τα σκορδα και τα προσθετουμε στη κατσαρολα με το κρεας.

  4. 4

    Ριχνουμε το μαιντανο ψιλοκομμενο, το ντοματοχυμο και λιγο νερο.

  5. 5

    Το αφηνουμε να βρασει καλά μεχρι χυλωσει καλά η σαλτσα.

  6. 6

    Το γαρνιρουμε με ρυζι και τηγανιτες πατατες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (7)

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
Το φτιάχνουμε και εμείς στο νησί μου κκαι το λέμε \"μελιτζανάτο\". Είναι τέλειο φαγητό.

Από

λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992
στις