Μοσχαράκι κουρμπάνι
Ωραιο παραδοσιακο που το φτιαχνουμε στις 15 Αυγουστου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτο το φαϊ το θυμαμαι απο τοτε που ημουν μικρη και πηγαινα στο χωριο της γιαγιας μου που ειχε πανηγυρι, και το βραζαν σε μεγαλα καζανια εξω απ την εκκλησια για το κοσμο, και φυσικα καθε σπιτι το ιδιο μαγειρευε.
Υλικά
-
1,5 κιλο μοσχαρακι
-
1 κιλο μελιτζανες
-
1 κρεμμυδι
-
1 ματσακι μαιντανο
-
2-3 σκελιδες σκορδο
-
2 ποτ. φρεσκο ντοματοχυμο
-
1 ποτ. περιπου ζεστο νερο
-
1 φλ. ελαιολαδο
-
αλατι - πιπερι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαριζουμε τις μελιτζανες τις κοβουμε σε πολύ μικρα κομματια και τις αφηνουμε για λιγη ωρα σε αλατονερο.
-
2
Ζεσταινουμε καλα το λαδι και ριχνουμε αλευρωμενο το κρεας να ροδισει.
-
3
Στραγγιζουμε και ξεπλενουμε τις μελιτζανες, ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και τα σκορδα και τα προσθετουμε στη κατσαρολα με το κρεας.
-
4
Ριχνουμε το μαιντανο ψιλοκομμενο, το ντοματοχυμο και λιγο νερο.
-
5
Το αφηνουμε να βρασει καλά μεχρι χυλωσει καλά η σαλτσα.
-
6
Το γαρνιρουμε με ρυζι και τηγανιτες πατατες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)