Μοσχαράκι λεμονάτο με ρίγανη
Απλό και νόστιμο φαγητό....
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην διάρκεια του ψησίματος μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε νερό. Θα το δείτε.. Εάν αφού προσθέσετε το λεμόνι σας φανεί πολύ αραιή η σάλτσα αραιώνεται λίγο κορν φλάουρ με λίγο ζωμό από το φαγητό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα αφήνοντας για 1-2 λεπτά ακόμη το βράσιμο. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
700 γρ μοσχάρι (μπούτι ή ποντίκι και ζητάτε να το κόψει σε μικρά κομμάτια)
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
2 λεμόνια
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα. Αφού ζεσταθεί λίγο βάζουμε το κρέας μαζί με τις δύο σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες δεν τις κόβουμε) και το κρεμμύδι ολόκληρο και αυτό.
-
2
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει έτσι για 20 λεπτά περίπου (δεν προσθέτουμε το νερό ακόμα γιατί ήδη θα βγάζει ζουμιά το κρέας).
-
3
Βράζουμε νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπάσει το φαγητό.
-
4
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή σχετική φωτιά για 1,5 ώρα ακόμα.
-
5
5 λεπτά πριν κλείσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε την ρίγανη και το χυμό από τα δύο λεμόνια.΄Ετοιμο!!!
Σχόλια (53)