Μοσχαράκι λεμονάτο μούρλια
Ένα πιάτο αρκετά εύκολο με βάση το κρέας και διάφορα λαχανικά. Τέλειο συνοδευτικό για ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή την έχω δοκιμάσει με όλα τα κρέατα και βγαίνει πάντα τέλεια. Σερβίρουμε με ρύζι ή/και πατάτες
Υλικά
-
1 κύβος λαχανικών
-
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 καρότα σε μισές ροδέλες
-
6-7 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
-
6-7 κεφαλάκια κάπαρη
-
3-4 κομμένες αγκινάρες σε τέταρτα
-
10 μανιτάρια μίνι ή 5-6 μεγάλα κομμένα
-
10 μπιλάκια κόλιανδρο σπασμένα
-
2 κ.γ. ρίγανη
-
1 κ.γ. θυμάρι
-
1 κ.γ. δενδρολίβανο
-
1/2 κ.γ. κάρυ
-
1 λεμόνι
-
2 κ.σ. κορν φλάουερ
-
2 κ.σ. μουστάρδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κύβους κατά προτίμηση.
-
2
Βάζουμε το κρέας σε κατσαρόλα να το σκεπάζει αρκετά, 2-3 δάκτυλα πάνω από το κρέας
-
3
Αφήνουμε το κρέας να βράσει σε χύτρα περίπου 20-30 λεπτά σε κατσαρόλα περίπου το διπλάσιο.
-
4
Με κουτάλα βγάζουμε όλο το κρέας σε σουρωτήρι και το στραγγίζουμε πολύ καλά
-
5
Σουρώνουμε το ζωμό και τον κρατάμε ξεχωριστά.
-
6
Μέσα στο ζωμό ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και φυλάσσουμε το ζωμό.
-
7
Σε άλλη κατσαρόλα ή στην προηγούμενη αφού την πλύνουμε βάζουμε το λάδι και αφού κάψει λίγο ρίχνουμε το κρέας που δεν πρέπει να έχει υγρά
-
8
Όταν το κρέας ροδοκοκκινίσει ρίχνουμε τα καρότα, τις αγκινάρες, την κάππαρη, τις ελιές, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για δέκα λεπτά.
-
9
Στη συνέχεια προσθέτουμε το φυλαγμένο ζωμό, τον κόλιανδρο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το κάρυ και τη φλούδα από το λεμόνι (για μυρωδιά-ολόκληρη όχι τριμμένη), αλάτι (με προσοχή γιατί βάλαμε και κύβο), πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30-40 λεπτά ακόμα όσπου το κρέας να γίνει τρυφερό και ο ζωμός να μειωθεί και να συμπυκνωθεί περίπου στο μισό.
-
10
Δέκα λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη, για να μην πικρίσει αν τη βάλουμε εξ αρχής
-
11
Με κουτάλα βγάζουμε πάλι έξω όλα τα υλικά αφήνοντας το ζουμί με λίγα απ' τα λαχανικά, τα οποία και πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα με μπλέντερ.
-
12
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το χυμό από το λεμόνι (όχι όλο, αν θέλω προσθέτω μετά για να μη βγει ξινό) το κορνφλάουερ (αρχικά βάζουμε τη μια κουταλιά και αν δούμε πως η πυκνότητα της σάλτσας δεν μας αρέσει, διαλύουμε τη δεύτερη έξω από ην καταρόλα με λίγο από το ζωμό και τη ρίχνουμε και αυτή μέσα) και τη μουστάρδα.
-
13
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει αρκετά.
-
14
Ρίχνουμε στη συνέχεια τα υλικά που ξεχωρίσαμε πριν, αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε τη φωτιά
Σχόλια (5)