κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχαράκι με άρωμα Μεσογείου στη λαδόκολλα
pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Μαριναρισμένο μοσχαράκι ψημμένο στη λαδόκολλα, με πατάτες, λαχανικά, μπαχαρικά και φέτα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠαραλλαγέςΜπορούμε να προσθέσουμε αντί για φέτα γραβιέρα Κρήτης η μανούρι! Γίνεται εξίσου νόστιμο. Πρόκειται για μια παραδοσιακή Ελληνική συνταγή. Εάν θέλετε λιγότερο λάδι ρίχνουμε στη μαρινάδα ενα ποτήρι μόνο λάδι. Ότι πρέπει για Κυριακατικο τραπέζι!Η συνταγή ειναι της γιαγιάς. με μικρές παραλλαγές δικές μου!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχαράκι
  2. 1 μικρό κρεμμύδι
  3. 5 πατάτες
  4. 3-4 πιπεριές πράσινες
  5. 2 πρεζες μπούκοβο
  6. αλάτι
  7. 2 πρέζες ρίγανη
  8. 4-5 ντομάτες
  9. 2 κούπες φέτα κομμένη σε κύβους
  10. Υλικά για τη Μαρινάδα
  11. 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  12. 1 κ.γ. ριγανη
  13. 1 κ.σ. ξύδι (όχι μπαλσάμικο)
  14. 1 πρέζα πιπέρι
  15. 5 φυλλαράκια δεντρολίβανο
  16. 1 πρέζα κύμινο
  17. 2 σκελίδες σκορδο τριμμένες
  18. 5 κόκκους μπαχάρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προετοιμάστε τη μαρινάδα από το προηγούμενο βράδυ.

  2. 2

    Βάζουμε τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μοσχαρακι μας, αφού το έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια.Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε όλο το βράδυ.Αυτό γίνεται για να μαριναριστεί το κρέας μας καλύτερα έτσι ώστε να γινει πιο μαλακό.

  3. 3

    Το επόμενο πρωί

  4. 4

    Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια, τις αλατίζουμε και τις ρίχνουμε ρίγανη,

  5. 5

    Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες,

  6. 6

    Κόβουμε τις ντομάτες και την φέτα σε κύβους,

  7. 7

    Τέλος κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.

  8. 8

    Παίρνουμε την γάστρα και την στρώνουμε με λαδόκολλα. Στη συνέχεια βγάζουμε το μοσχαράκι μας από την μαρινάδα, το αλατίζουμε και το βάζουμε στη λαδόκολλα. Προσθέτουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, την φέτα και τις ντομάτες.Προσθέτουμε το μπούκοβο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και περιχύνουμε απάνω από τα υλικά μας την σάλτσα της μαρινάδας.

  9. 9

    Τέλος το σκεπάζουμε με ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας. Βάζουμε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 2μιση με τρεις ώρες!!!!

  10. 10

    Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Σχόλια (24)

teoteo
teoteo @cook_8453157
Βάζω πεντε πιρουνάκια μια και νομίζω οτι πρέπει να ειναι αρκετα γευστικό και καλοψημένο, απλα έχω την απορία περι γάστρας και λαδόκολλας.Αν το βάλω σε μια γάστρα γιατι να χρησιμοποιήσω και λαδόκολλα;

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα