Μοσχαράκι με φασολάκια

Bαθμολογία: 4.8333
       
 
12 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μια παραδοσιακή πανηγυριώτικη συνταγή από τα Γιάννενα, η οποία αποτελεί "οικογενειακό κειμήλιο" από την προγιαγιά μέχρι τη δισέγγονη, δηλαδή εμένα.

Μοσχαράκι με φασολάκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα και πλυμένα
  • 750 γρ. με 1 κιλό περίπου μοσχάρι χωρίς λίπη σε κομμάτια
  • 2-3 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κυβάκια
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο μυρωδικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη
  • κανέλλα
  • νερό
  • λάδι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κουζίνα: Ηπείρου , Ελληνική
Περιέχει: Ντομάτες
Σερβίρει: 4-6 άτομα
Κόστος:
(9 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(9 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (9 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 36' (9 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια χύτρα σωτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις χρυσαφίσει, προσθέτουμε το κρέας να σωταριστεί κι αυτό.
  2. Προσθέτουμε τα φασολάκια, την ντομάτα, το μαϊντανό, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
  3. Τέλος, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας και τον κύβο μυρωδικών.
  4. Κλείνουμε τη χύτρα. Από τη στιγμή που θα "σφυρίξει", χαμηλώνουμε την εστία στο 8. Το φαγητό θα είναι έτοιμο σε 20'.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για ακόμα ωραιότερη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χυμό ντομάτας και να αντικαταστήσουμε το πιπέρι με 2-3 μπίλιες μπαχάρι.

Σχετικές συνταγές

    24 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από marilu07, 30-10-12  
    #
    Σχόλιο από nodin, 30-10-12  
    Πολύ φοβάμαι ότι έχει γίνει κάποιο λάθος με τους χρόνους στη χυτρα ταχύτητας, το κρέας ναι χρειάζεται 20 λεπτά αλλά τα φασολάκια αν τα αφήσεις κι αυτά τόσο μάλλον θα γίνουν πολτος.
    #
    Σχόλιο από christmast, 30-10-12  
    marilu07, ευχαριστώ για την ψήφο σου!
    nodin, κάθε εστία είναι διαφορετική. Είχα κι εγώ την ίδια επιφύλαξη όταν πρωτοδοκίμασα να φτιάξω αυτή τη συνταγή. Κατάφερα να κρατήσω τον έλεγχο της χύτρας τελικά! Παρ'όλ'αυτά, αν νομίζεις ότι τα φασολάκια σου θα διαλυθούν, μπορείς να κάνεις το εξής κόλπο: βράζεις πρώτα το κρέας για 10'. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα φασολάκια και τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό ακόμα και συνεχίζεις το βράσιμο για άλλα 10-15'. Ελπίζω να σε κάλυψα!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-11-12  
    Νόστιμο φαγάκι.
    Το έκανα στην χύτρα, σε 2 στάδια. Πρώτα το μοσχαράκι και μετά πρόσθεσα και τα φασολάκια. Μάλλον όμως μου έπεσε παραπάνω νεράκι και δεν μου χίλωσε όπως συνήθως.
    Πρόσθεσα και μια πατάτα μέσα στο φαγητό.
    #
    Σχόλιο από christmast, 8-11-12  
    dcroula, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνταγή. Σ'ευχαριστώ για την ψήφο και τη φωτογραφία σου! Καλά έκανες και πρόσθεσες την πατάτα, μπορεί εύκολα να ρουφήξει το παραπάνω νεράκι λόγω "ατυχήματος". Να'σαι καλά! :)
    #
    Σχόλιο από Μαίρη Κ, 10-6-13  
    Αν και δεν είμαι από τα Γιάννενα, τα φασολάκια με το μοσχάρι το κάνω έτσι ακριβώς!!! Είναι πραγματικά πολύ νόστιμο φαγητό ειδικά τώρα το καλοκαίρι που τα φασολάκια είναι άφθονα! Μόνες διαφορές ότι δεν βάζω κανέλλα και δεν χρησιμοποιώ χύτρα αλλά τα σιγοβράζω στην κατσαρόλα.
    #
    Σχόλιο από christmast, 10-6-13  
    Μαίρη Κ, σ'ευχαριστώ πολύ για την ψήφο σου!
    #
    Σχόλιο από ΓΚΙΛΙ, 28-6-13  
    Εκπληκτικό φαγητό, σ' ευχαριστούμε πολύ πολύ. Μοσχοβόλισε το σπίτι!!!
    #
    Σχόλιο από christmast, 28-6-13  
    ΓΚΙΛΙ, σ'ευχαριστώ πολύ για την ψήφο και τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Ματίνα Σ., 11-7-13  
    Και ο άντρας μου είναι από τα Γιάννενα και όταν πάμε πάντα το φτιάχνουμε στα ξύλα. Η γεύση...ΥΠΕΡΟΧΗ! Ανεβάζω και φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από christmast, 11-7-13  
    Ματίνα Σ., σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την ψήφο σου! Πολύ όμορφη η φωτογραφία. :)
    #
    Σχόλιο από amande, 18-2-15  
    Το μαγειρεύω συχνα το μοσχαράκι έτσι (μόνο που το σιγομαγειρεύω) για να συνδυάζω και τα λαχανικά για τα πιτσιρίκια, δεν είχα ιδέα πως ήταν παραδοσιακή συνταγή των Ιωαννίνων. Τα φασολάκια τα ρίχνω κι εγω αργότερα για να μη λιώσουν και προσθέτω καροτάκι. 5 πηρουνάκια εννοείται!
    #
    Σχόλιο από christmast, 18-2-15  
    amande, σ'ευχαριστώ πολύ για την ψήφο σου! Χαίρομαι που άρεσε σε όλους σας! Ευχαριστώ και για τη φωτογραφία!
    #
    Σχόλιο από G B, 20-7-15  
    #
    Σχόλιο από christmast, 21-7-15  
    G B, ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 21-7-15  
    Αρκετά νόστιμη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από christmast, 22-7-15  
    marymyt, ευχαριστώ για τη φωτογραφία και την ψήφο σου!
    #
    Σχόλιο από Vinny, 28-7-15  
    Κι εγώ πρόσθεσα 1 πατάτα και αντί για ζωμό χρησιμοποίησα 1/2 κουταλάκι κουρκουμά. Πολύ νόστιμα!
    #
    Σχόλιο από christmast, 29-7-15  
    Vinny, ευχαριστώ για τη φωτογραφία και την ψήφο σου!
    #
    Σχόλιο από Χρυσούλα_Κοντοπ, 8-9-15  
    Μονο κανελα δεν βαζω.κατα τ αλλα τελειο καλοκαιρινο φαγακι με φρεσκα φασολακια.ευχαριστουμε.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από marilu07, 30-10-12  
    #
    Σχόλιο από nodin, 30-10-12  
    Πολύ φοβάμαι ότι έχει γίνει κάποιο λάθος με τους χρόνους στη χυτρα ταχύτητας, το κρέας ναι χρειάζεται 20 λεπτά αλλά τα φασολάκια αν τα αφήσεις κι αυτά τόσο μάλλον θα γίνουν πολτος.
    #
    Σχόλιο από christmast, 30-10-12  
    marilu07, ευχαριστώ για την ψήφο σου!
    nodin, κάθε εστία είναι διαφορετική. Είχα κι εγώ την ίδια επιφύλαξη όταν πρωτοδοκίμασα να φτιάξω αυτή τη συνταγή. Κατάφερα να κρατήσω τον έλεγχο της χύτρας τελικά! Παρ'όλ'αυτά, αν νομίζεις ότι τα φασολάκια σου θα διαλυθούν, μπορείς να κάνεις το εξής κόλπο: βράζεις πρώτα το κρέας για 10'. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα φασολάκια και τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό ακόμα και συνεχίζεις το βράσιμο για άλλα 10-15'. Ελπίζω να σε κάλυψα!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-11-12  
    Νόστιμο φαγάκι.
    Το έκανα στην χύτρα, σε 2 στάδια. Πρώτα το μοσχαράκι και μετά πρόσθεσα και τα φασολάκια. Μάλλον όμως μου έπεσε παραπάνω νεράκι και δεν μου χίλωσε όπως συνήθως.
    Πρόσθεσα και μια πατάτα μέσα στο φαγητό.
    #
    Σχόλιο από christmast, 8-11-12  
    dcroula, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνταγή. Σ'ευχαριστώ για την ψήφο και τη φωτογραφία σου! Καλά έκανες και πρόσθεσες την πατάτα, μπορεί εύκολα να ρουφήξει το παραπάνω νεράκι λόγω "ατυχήματος". Να'σαι καλά! :)
    #
    Σχόλιο από Μαίρη Κ, 10-6-13  
    Αν και δεν είμαι από τα Γιάννενα, τα φασολάκια με το μοσχάρι το κάνω έτσι ακριβώς!!! Είναι πραγματικά πολύ νόστιμο φαγητό ειδικά τώρα το καλοκαίρι που τα φασολάκια είναι άφθονα! Μόνες διαφορές ότι δεν βάζω κανέλλα και δεν χρησιμοποιώ χύτρα αλλά τα σιγοβράζω στην κατσαρόλα.
    #
    Σχόλιο από christmast, 10-6-13  
    Μαίρη Κ, σ'ευχαριστώ πολύ για την ψήφο σου!
    #
    Σχόλιο από ΓΚΙΛΙ, 28-6-13  
    Εκπληκτικό φαγητό, σ' ευχαριστούμε πολύ πολύ. Μοσχοβόλισε το σπίτι!!!
    #
    Σχόλιο από christmast, 28-6-13  
    ΓΚΙΛΙ, σ'ευχαριστώ πολύ για την ψήφο και τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Ματίνα Σ., 11-7-13  
    Και ο άντρας μου είναι από τα Γιάννενα και όταν πάμε πάντα το φτιάχνουμε στα ξύλα. Η γεύση...ΥΠΕΡΟΧΗ! Ανεβάζω και φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από christmast, 11-7-13  
    Ματίνα Σ., σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την ψήφο σου! Πολύ όμορφη η φωτογραφία. :)
    #
    Σχόλιο από amande, 18-2-15  
    Το μαγειρεύω συχνα το μοσχαράκι έτσι (μόνο που το σιγομαγειρεύω) για να συνδυάζω και τα λαχανικά για τα πιτσιρίκια, δεν είχα ιδέα πως ήταν παραδοσιακή συνταγή των Ιωαννίνων. Τα φασολάκια τα ρίχνω κι εγω αργότερα για να μη λιώσουν και προσθέτω καροτάκι. 5 πηρουνάκια εννοείται!
    #
    Σχόλιο από christmast, 18-2-15  
    amande, σ'ευχαριστώ πολύ για την ψήφο σου! Χαίρομαι που άρεσε σε όλους σας! Ευχαριστώ και για τη φωτογραφία!
    #
    Σχόλιο από G B, 20-7-15  
    #
    Σχόλιο από christmast, 21-7-15  
    G B, ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 21-7-15  
    Αρκετά νόστιμη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από christmast, 22-7-15  
    marymyt, ευχαριστώ για τη φωτογραφία και την ψήφο σου!
    #
    Σχόλιο από christmast, 29-7-15  
    Vinny, ευχαριστώ για τη φωτογραφία και την ψήφο σου!
    #
    Σχόλιο από Χρυσούλα_Κοντοπ, 8-9-15  
    Μονο κανελα δεν βαζω.κατα τ αλλα τελειο καλοκαιρινο φαγακι με φρεσκα φασολακια.ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από christmast, 8-9-15  
    Χρυσούλα_Κοντοπ, ευχαριστώ για την ψήφο και τα πιρουνάκια! Καλό φθινόπωρο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Vinny, 28-7-15  
    Κι εγώ πρόσθεσα 1 πατάτα και αντί για ζωμό χρησιμοποίησα 1/2 κουταλάκι κουρκουμά. Πολύ νόστιμα!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Απώλεια βάρους μετά το καλοκαίρι
    Μετά το τέλος του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα να ασχολ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...
    Μια Ελλάδα νοστιμιές!
    Στην Ευρώπη σας πήγα, στον κόσμο σας ταξίδεψα, ώρα...

    Σχετικές οδηγίες

    Καθαρίζω φασολάκια
    Προστέθηκε από Ναυσικά
    5
           
           
    (3)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της nikos.than
    to do
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της pannyrangel
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 66 αγαπημένων συνταγών, του/της formatmakis
    ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΟΣΧΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της cookitsa1
    ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ
    Ένα βιβλίο 453 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt