christmast
christmast @christ_mast91

Μια παραδοσιακή πανηγυριώτικη συνταγή από τα Γιάννενα, η οποία αποτελεί "οικογενειακό κειμήλιο" από την προγιαγιά μέχρι τη δισέγγονη, δηλαδή εμένα.

Recipe by christmast

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

36 Minutes
4-6 άτομα
  1. 1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα και πλυμένα
  2. 750 γρ. με 1 κιλό περίπου μοσχάρι χωρίς λίπη σε κομμάτια
  3. 2-3 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κυβάκια
  4. 3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  5. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  6. 1 κύβο μυρωδικών
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. ζάχαρη
  10. νερό
  11. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια χύτρα σωτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις χρυσαφίσει, προσθέτουμε το κρέας να σωταριστεί κι αυτό.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα φασολάκια, την ντομάτα, το μαϊντανό, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Τέλος, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας και τον κύβο μυρωδικών.

  4. 4

    Κλείνουμε τη χύτρα. Από τη στιγμή που θα "σφυρίξει", χαμηλώνουμε την εστία στο 8. Το φαγητό θα είναι έτοιμο σε 20'.

Αντιδράσεις

Σχόλια (23)

Tsilios Gkosiopoulos Tsilas
Tsilios Gkosiopoulos Tsilas @cook_14961349
Μάλλον χύτρα 20 λεπτά με κρέας και μετά προσθέτουμε φασολάκια και βράζουμε αλλά δέκα λεπτακια

Από

christmast
christmast @christ_mast91
στις
Aγαπώ τη μαγειρική και μ'αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και ιδέες. "Παντρεύω" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την ξένη και συχνά αυτοσχεδιάζω. Ένοχη απόλαυση η σοκολάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού.
Δες περισσότερα