krakatoa
krakatoa @cook_8468283
,Greece

Μοσχαράκι στην χύτρα με φασόλια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 με 10 άτομα
  1. 1/2 κιλό μοσχαράκι από το πιό μαλακό σημείο του.
  2. 1/2 κιλό μέτρια φασόλια
  3. 2 ξερά κρεμμύδια
  4. 1/2 ποτήρι λάδι
  5. 1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  6. 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  7. αλάτι
  8. μαύρο πιπέρι
  9. τσίλι (προαιρετικά)
  10. tabasco (προαιρετικά)
  11. κρασί κόκκινο ή ροζέ για το μαρινάρισμα
  12. λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε και κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια.

  2. 2

    Το βάζετε σ'ένα δοχείο και το σκεπάζετε με το κρασί.

  3. 3

    Προσθέτετε τους κόκκους το πιπέρι, το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο,όλο το βράδυ, να μαριναριστεί.

  4. 4

    Επίσης, βάζετε τα φασόλια σε νερό και τ'αφήνετε κι αυτά να φουσκώσουν όλο το βράδυ.

  5. 5

    Την επομένη, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και στραγγίζετε το κρέας και τα φασόλια.

  6. 6

    Προσθέτε το λάδι στη χύτρα και ανάβετε το μάτι.

  7. 7

    Μόλις κάψει, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε μέχρι να μαλακώσει,ρίχνετε το κρέας και σωτάρετε.

  8. 8

    Όταν "πάρει χρώμα", ρίχνετε τα φασόλια, τη σάλτσα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την πιπεριά, το τσίλι, το ταμπάσκο και χλιαρό νερό, μέχρι να σκεπάσει σχεδόν το φαγητό. Ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε τη χύτρα.

  9. 9

    Μαγειρεύετε για 30'.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

dcroula
dcroula @Roula1505
Μ\'άρεσε ιδιαίτερα η συνταγή σου.
Μόνη προσθήκη που έκανα είναι ότι έβαλα ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες.
Κι ήθελε λίγο νερό παραπάνω, αυτό που έβαλα αρχικά σώθηκε αλλά ευτυχώς ήταν κάτι που διορθωνόταν.

Από

krakatoa
krakatoa @cook_8468283
στις
,Greece