Μοσχαράκι με κολοκυθάκια
Ένα φαγάκι καλοκαιρινό, που το κουβαλάω από την παιδική μου ηλίκία, έχω μια διάθεση νοσταλγική τώρα τελευταία, θαρρώ πως φταίει που μεγαλώνω....Ανήκει στην κατηγορία του μαμαδίστικου φαγητού, καθώς και σε εκείνη των Κυριακάτικων πιάτων, ήτοι κολοκυθάκια γεμιστά, λαχανοντολμάδες, ψητό κατσαρόλας κλπ...
Λίγα μυστικά ακόμα
Το συγκεκριμένο φαγητό συνηθίζεται να σερβίρεται αυγοκομμένο, εγώ δεν το προτιμώ γιατί γίνεται πολύ βαρυ. Βέβαια αν κάποιος το προτιμά, με δυο αυγά και την γνωστή διαδικασία, μπορεί να το αυγοκόψει.Αν δεν προτιμάτε το μοσχάρι γίνεται ωραιότατα και με κατσικάκι, αρνάκι ή χοιρινό.Είναι ένας ωραίος εναλλακτικός τρόπος να φάμε τα κολοκυθάκια τώρα που αφθονούν.
Υλικά
-
600 γρ. μοσχάρι (εγώ προτιμώ χτένι)
-
300 γρ. κολοκυθάκια μικρά
-
3/4 ποτηριού κρασιού ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
1 κρεμμύδι ξερό μικρό
-
χυμός λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα τα 2/3 από το λάδι μας.
-
2
Τρίβουμε το κρεμμύδι στον ψιλό τρίφτη και προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
-
3
Σωτάρουμε να βγάλει τα αρώματα και να πιεί τα υγρά του.
-
4
Σωτάρουμε το κρέας, το οποίο έχουμε ζητήσει από το χασάπη να το κόψει σε κομμάτια μέτριου μεγέθους.
-
5
Προσέχουμε να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
-
6
Προσθέτουμε το νεράκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
-
7
Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40-45 λεπτά.
-
8
Δοκιμάζουμε να δούμε αν έχει μαλακώσει το κρέας, σε αυτό το σημείο αλατίζουμε.
-
9
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι.
-
10
Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες (πάχους όσο δυο δάχτυλα).
-
11
Σωτάρουμε στο λάδι ως να πάρουν χρώμα.
-
12
Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και τα κολοκυθάκια, περίπου είκοσι λεπτά, θα το δείτε, να το ελέγχετε το φαγάκι.
-
13
Προσθέτουμε χυμό λεμονιού, το πόσο πολύ ή λίγο εξαρτάται καθαρά από το προσωπικό σας γούστο και αυξάνουμε την ένταση στο μάτι για 2-3 λεπτά.
-
14
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια (3)