Μοσχαράκι με μανιτάρια και μαυροδάφνη
Μοσχαράκι με μανιτάρια και μαυροδάφνη μαγειρευτό, πεντανόστιμο και γρήγορο!! Γίνεται ιδανικά και με κοτόπουλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύουμε με ρύζι ή μακαρόνια. Γίνεται πολύ νόστιμο και με κοτόπουλο.
Υλικά
-
1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
-
κονσέρβα μανιτάρια φρέσκα ή
-
2 καρότα σε ροδέλες
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
λίγο κρασί κόκκινο ξηρό
-
1 ποτήρι μαυροδάφνη
-
αλάτι/πιπέρι
-
1 κύβος μοσχάρι ή κοτόπουλο (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το μοσχάρι για να το ξαφρίσουμε. Ακολούθως το σουρώνουμε.
-
2
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα μανιτάρια και τα καρότα.
-
3
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα ή χύτρα και το τσιγαρίζουμε λίγο, προσθέτουμε τα λαχανικά μας και σβήνουμε με το ξηρό κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε την μαυροδάφνη και αφήνουμε να πάρει μια βράση για να εξατμιστούν οι αλκοόλες.
-
4
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προεραιτικά ένα κύβο μοσχάρι ή κοτόπουλο. Προθέτουμε νερό να καλύπτει ΣΧΕΔΟΝ το φαγητό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας ή στην χύτρα για 20 λεπτά.
-
5
Αν μαγειρεύουμε στην χύτρα στο τέλος δένουμε την σάλτσα με λίγο corn flour.
Σχόλια (4)