Μοσχαράκι με ντοματούλες, μανιτάρια και σέλερι
Μια νόστιμη συνταγή για μοσχαράκιπου θα φαγωθεί από μικρούς και μεγάλου.
Υλικά
-
1 κ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους,
-
4 κ.σ. λάδι,
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
-
2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο,
-
1-2 καρότα σε κυβάκια,
-
400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες ή κονσέρβα,
-
100 ml κοκκινο κρασί,
-
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες,
-
μανιτάρια σε φετούλες.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας, το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε πυρέξ.
-
2
Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, καρότο, σκόρδα και σέλερι, σοτάρουμε δέκα λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο πυρέξ με το κρέας.
-
3
Στο λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα ντοματάκια, κρασί και λίγο νερό, σιγοβράζουμε 10'. Περιχύνουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 1 1/2 ώρες, αέρα, να μαλακώσει το κρέας.
Σχόλια