thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την πήρα απο την εκπομπή Σέφ στον αέρα και πρόσθεσα την ρίγανη και το κρασάκι και το περισότερο λεμόνι επειδή αγαπάμε οικογενειακώς τις λεμονάτες-ριγανάτες πατατούλες!Προσοχή μην βράσετε πολύ τις πατάτες γιατί θα διαλυθούν.Το αλουμινόχαρτο βοηθάει να κρατήσει το κρεατάκι τα ζουμιά του. Ένα υπέροχο κυριακάτικο φαγάκι!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

78 Minutes
  1. 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  2. 4 σκελίδες σκόρδο
  3. 1 κιλό πατάτες
  4. ελαιόλαδο
  5. χυμό από 2 λεμόνια
  6. αλάτι - πιπέρι
  7. ρίγανη
  8. 0.5 ποτηράκι κρασί λευκό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στη χύτρα ή σε μια κατσαρόλα λάδι όσο να καλυφθεί ο πάτος της και μόλις κάψει σοτάρουμε το κρέας.

  2. 2

    Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το προσθέτουμε μόλις το κρέας μας αλλάξει χρώμα.

  3. 3

    Μαζί θα ρίξουμε και το σκόρδο, ολόκληρες τις σκελίδες, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Σβήνουμε με το κρασάκι μας και αφήνουμε να εξατμιστει όλο το οινόπνευμα. Προσθέτουμε νερό να σκεπάζει το κρέας και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά περίπου, ανάλογα το κρεατάκι μας πάντα.

  5. 5

    Αφαιρούμε το κρέας και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού μας. Κόβουμε τις πατάτες μας κυδωνάτες ή όπως αλλιώς μας αρέσουν και τις προσθέτουμε στο ζουμί από το κρέας.

  6. 6

    Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου όσο να μαλακώσουν οι πατάτες, προσοχη μην μας διαλυθουν.

  7. 7

    Τις βάζουμε στο ταψί γύρω -γύρω στο κρέας. Ρίχνουμε το ζουμί και προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι εφόσον το χρειάζεται, και χυμό λεμονιού και την ρίγανη.

  8. 8

    Καλύπτουμε το κρέας μας με αλουμινόχαρτο ώστε να μην στεγνώσει όσο ροδίζουν οι πατάτες, και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (25)

palies agapes
palies agapes @cook_15078207
Υπέροχο το μοσχαράκι , νόστιμες η πατάτες το ευχαριστηθηκαν τα παιδιά (αυτο είναι το σημαντικότερο)

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio