Μοσχαράκι με πατάτες στο φούρνο
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την πήρα απο την εκπομπή Σέφ στον αέρα και πρόσθεσα την ρίγανη και το κρασάκι και το περισότερο λεμόνι επειδή αγαπάμε οικογενειακώς τις λεμονάτες-ριγανάτες πατατούλες!Προσοχή μην βράσετε πολύ τις πατάτες γιατί θα διαλυθούν.Το αλουμινόχαρτο βοηθάει να κρατήσει το κρεατάκι τα ζουμιά του. Ένα υπέροχο κυριακάτικο φαγάκι!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στη χύτρα ή σε μια κατσαρόλα λάδι όσο να καλυφθεί ο πάτος της και μόλις κάψει σοτάρουμε το κρέας.
-
2
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το προσθέτουμε μόλις το κρέας μας αλλάξει χρώμα.
-
3
Μαζί θα ρίξουμε και το σκόρδο, ολόκληρες τις σκελίδες, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε.
-
4
Σβήνουμε με το κρασάκι μας και αφήνουμε να εξατμιστει όλο το οινόπνευμα. Προσθέτουμε νερό να σκεπάζει το κρέας και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά περίπου, ανάλογα το κρεατάκι μας πάντα.
-
5
Αφαιρούμε το κρέας και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού μας. Κόβουμε τις πατάτες μας κυδωνάτες ή όπως αλλιώς μας αρέσουν και τις προσθέτουμε στο ζουμί από το κρέας.
-
6
Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου όσο να μαλακώσουν οι πατάτες, προσοχη μην μας διαλυθουν.
-
7
Τις βάζουμε στο ταψί γύρω -γύρω στο κρέας. Ρίχνουμε το ζουμί και προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι εφόσον το χρειάζεται, και χυμό λεμονιού και την ρίγανη.
-
8
Καλύπτουμε το κρέας μας με αλουμινόχαρτο ώστε να μην στεγνώσει όσο ροδίζουν οι πατάτες, και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Σχόλια (25)