DonLoufas
DonLoufas @Chef_Kcharoglou

Μια παραλλαγή του κοκκινιστού για αυτούς που τους αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε με ξερή μυτζήθρα ή τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 μερίδες
  1. 1 κιλό μοσχάρι σπάλα σε μερίδες
  2. 100 ml ελαιόλαδο
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά ζαράκια
  5. 2 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
  6. 1 κ.γ. πάστα σκόρδου ή 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  7. 400 γρ. ντομάτα κονκασέ σε κονσέρβα
  8. 1/2 κιλό τραχανά πικάντικο Θράκης
  9. 2 δαφνόφυλλα
  10. 2-3 κλωνιά θυμάρι φρέσκο
  11. μπούκοβο καυτερό κατα βούληση (προεραιτικά)
  12. αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και θωρακίζουμε το μοσχάρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλινο και την ντομάτα.

  2. 2

    Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, δαφνόφυλλα, και θυμάρι. Προσθέτουμε νερό ή ζωμό και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα.

  3. 3

    Αφαιρούμε το κρέας και περνάμε τη σάλτσα από μπλέντερ και ξαναρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα.

  4. 4

    Προσθέτουμε τον τραχανά, το μπούκοβο και υγρά αν απαιτείται και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει τα φαγητό και να είναι έτοιμος ο τραχανάς

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

MoiraD
MoiraD @MoiraD
Με ξινό τραχανά (γιατί αυτόν είχα) και χωρίς να περάσω τη σάλτσα από το blender, βγήκε πεντανόστιμο. Εδώ έφαγε και ο μικρός λίγο (20 μηνών είναι), απλά χωρίς το μπούκοβο. Ό,τι πρέπει για κρύο καιρό!

Από

DonLoufas
DonLoufas @Chef_Kcharoglou
στις