Μοσχαράκι με πιπεριές
Μια κινέζικη συνταγή. try it!!!!!!!!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα κινέζικα φαγητά δεν πρέπει να ψήνονται πολύ, ιδιαίτερα τα λαχανικά!!!!
Υλικά
-
μερικές κουταλίες της σούπας αραβοσιτέλαιο
-
1/2 κιλό μοσχαράκι φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
-
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
-
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
-
2 κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα ή όγδοα αν ειναι μεγάλα
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
1/4 κουταλάκι γλυκού five spices σκόνη (μπαχαρικό)
-
1/4 κουταλάκι γλυκού corn flour
-
1/4-1/2 φλυντζάνι νερό
-
1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
-
1-2 κουταλιές της σούπας soy sauce
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κρέας σε λωρίδες.
-
2
Ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο σε κατσαρόλα αρκετά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το five spices και το κρέας μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, ψήνουμε για ακόμη 2-3 λεπτά αλλά να μείνουν τραγανά.
-
3
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και ψήνουμε για ακόμη 2 λεπτά.
-
4
Στο μεταξύ ενώνουμε το corn flour, το νερό με το ζωμό κοτόπουλου και τη soy sauce.
-
5
Ρίχνουμε το σως αυτό στο φαγητό και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να δέσει. Είναι έτοιμο σε 10 λεπτά περίπου.
-
6
Το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Σχόλια