Μοσχαράκι τσιπουράτο
Ένα πιάτο για επίσημο γεύμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
-
4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
-
Μερικά κλαδάκια θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο
-
1/2 φλιτζάνι τσίπουρο
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
Αλάτι και πιπέρι
-
2 κιλά πατάτες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χαράζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία.
-
2
Στις χαρακιές μπήγουμε τις φετουλες του σκόρδου.
-
3
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με λάδι.
-
4
Αλατοπιπερώνουμε και τις πατάτες.
-
5
Σε ένα ταψί φούρνου ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και τα μυρωδικά και τοποθετούμε απο πάνω το κρέας.
-
6
Γύρω γύρω τοποθετούμε τις πατάτες.
-
7
Ψήνουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς.
-
8
Μόλις βγάλουμε το κρέας απο το φούρνο, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το τσίπουρο και περιχύνουμε το κρέας με αυτό.
-
9
Το φλαμπάρουμε και μόλις σβήσει η φωτιά η φλόγα το σερβίρουμε.
Σχόλια