κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχαράκι τσιπουράτο
ΡΕΜΙ
ΡΕΜΙ @cook_8453311
,ΕΛΛΑΔΑ

Ένα πιάτο για επίσημο γεύμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή επιτυχία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  2. 4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  3. Μερικά κλαδάκια θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο
  4. 1/2 φλιτζάνι τσίπουρο
  5. 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  6. Αλάτι και πιπέρι
  7. 2 κιλά πατάτες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χαράζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία.

  2. 2

    Στις χαρακιές μπήγουμε τις φετουλες του σκόρδου.

  3. 3

    Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με λάδι.

  4. 4

    Αλατοπιπερώνουμε και τις πατάτες.

  5. 5

    Σε ένα ταψί φούρνου ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και τα μυρωδικά και τοποθετούμε απο πάνω το κρέας.

  6. 6

    Γύρω γύρω τοποθετούμε τις πατάτες.

  7. 7

    Ψήνουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς.

  8. 8

    Μόλις βγάλουμε το κρέας απο το φούρνο, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το τσίπουρο και περιχύνουμε το κρέας με αυτό.

  9. 9

    Το φλαμπάρουμε και μόλις σβήσει η φωτιά η φλόγα το σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια

golfo
golfo @cook_8452627
πολυ νοστιμο φαγητο ,εγω προσθεσα και λιγο ριγανουλα,και το εψησα στην γαστρα για να μην μου ξεραθει το κρεας.\nευχαριστω.

Από

ΡΕΜΙ
ΡΕΜΙ @cook_8453311
στις
,ΕΛΛΑΔΑ