Μοσχάρι φρικασέ με μαρούλια

Bαθμολογία: 5
       
 
3 ψήφοι
,

Μοσχάρι φρικασέ με μαρούλια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1250 γρ μοσχάρι
  • 6-7 κρεμμύδια φρέσκα
  • 5 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 3 μαρούλια
  • 1/3 του ποτηριού λάδι
  • 2 αυγά
  • 2-3 λεμόνια
  • 1 μάτσο άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Αβγά , Σκόρδο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 90' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε με το μισό λάδι.
  2. Προσθέτουμε νερό, το μισό άνηθο και το αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά περίπου ή για 20 λεπτά στην χύτρα.
  3. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω με το λάδι που έμεινε, το κρεμμύδι με το σκόρδο και το υπόλοιπο άνηθο. Το προσθέτω στο κρέας μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζω το βράσιμο.
  4. 15 λεπτά πριν σβήσω το φαγητό προσθέτω το χοντροκομμένο μαρούλι και το σβήνουμε μόλις βράση το μαρούλι.
  5. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια απο τα αυγά και μόλις γίνουν μαρέγκα προσθέτουμε τους κρόκους. Μετά το λεμόνι και στο τέλος 1 ποτήρι ζουμάκι απο το φαγητό μας ( το ζουμί πρέπει να το ρίχνουμε σιγά σιγά στο αυγό.)
  6. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα μας ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, ( για να μήν κόψει το αυγό), βάζουμε την κατσαρόλα στο ματι να βράση για 1 λεπτό και το φαγητό μας είναι έτοιμο!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φρικασέ μπορείς να το φτιάξεις και με άλλο είδος κρέας και επίσης το αυγολέμονο το χτυπάτε και με το χέρι, απλώς εμείς στην Κέρκυρα και τα επτάνησα το χτυπάμε στο μίξερ.
Αν του ζουμάκι σας είναι πολλή νερουλό μπορείτε να προσθέσετε στο αυγολέμονο κόρν φλάουερ η αλεύρι.
Το κρεμμύδι και το σκόρδο μπορείτε το προσθέσετε στην αρχή, αμέσως μετα το τσιγάριασμα του κρέατος, απλώς όπως το κάνω εγώ δεν γίνετε πολύ βαρύ το φαγητό!

Σχετικές συνταγές

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από hero82, 16-10-14  
    #
    Σχόλιο από hero82, 16-10-14  
    #
    Σχόλιο από mary-mary, 3-2-15  
    Πολυ νοστιμο. Το εβρασα στη χυτρα και δεν εβαλα το σκορδο. Σιγουρα θα το ξανακανω.

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από hero82, 16-10-14  
    #
    Σχόλιο από hero82, 16-10-14  
    #
    Σχόλιο από mary-mary, 3-2-15  
    Πολυ νοστιμο. Το εβρασα στη χυτρα και δεν εβαλα το σκορδο. Σιγουρα θα το ξανακανω.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (10)
    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (5)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΚΡΕΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ-ΚΥΜΑΣ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της ΤΑΚΠΟΛ
    Συνταγές που θέλω να φτιάξω
    Ένα βιβλίο 497 αγαπημένων συνταγών, του/της natalitsa86
    αδοκιμαστες
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της athenast
    Κυριακάτικο τραπέζι
    Ένα βιβλίο 229 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    to be continued...
    Ένα βιβλίο 344 αγαπημένων συνταγών, του/της nouvia