Μοσχάρι φρικασέ με μαρούλια

Bαθμολογία: 5
       
 
3 ψήφοι
,

Μοσχάρι φρικασέ με μαρούλια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1250 γρ μοσχάρι
  • 6-7 κρεμμύδια φρέσκα
  • 5 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 3 μαρούλια
  • 1/3 του ποτηριού λάδι
  • 2 αυγά
  • 2-3 λεμόνια
  • 1 μάτσο άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Αβγά , Σκόρδο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 90' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε με το μισό λάδι.
  2. Προσθέτουμε νερό, το μισό άνηθο και το αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά περίπου ή για 20 λεπτά στην χύτρα.
  3. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω με το λάδι που έμεινε, το κρεμμύδι με το σκόρδο και το υπόλοιπο άνηθο. Το προσθέτω στο κρέας μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζω το βράσιμο.
  4. 15 λεπτά πριν σβήσω το φαγητό προσθέτω το χοντροκομμένο μαρούλι και το σβήνουμε μόλις βράση το μαρούλι.
  5. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια απο τα αυγά και μόλις γίνουν μαρέγκα προσθέτουμε τους κρόκους. Μετά το λεμόνι και στο τέλος 1 ποτήρι ζουμάκι απο το φαγητό μας ( το ζουμί πρέπει να το ρίχνουμε σιγά σιγά στο αυγό.)
  6. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα μας ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, ( για να μήν κόψει το αυγό), βάζουμε την κατσαρόλα στο ματι να βράση για 1 λεπτό και το φαγητό μας είναι έτοιμο!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φρικασέ μπορείς να το φτιάξεις και με άλλο είδος κρέας και επίσης το αυγολέμονο το χτυπάτε και με το χέρι, απλώς εμείς στην Κέρκυρα και τα επτάνησα το χτυπάμε στο μίξερ.
Αν του ζουμάκι σας είναι πολλή νερουλό μπορείτε να προσθέσετε στο αυγολέμονο κόρν φλάουερ η αλεύρι.
Το κρεμμύδι και το σκόρδο μπορείτε το προσθέσετε στην αρχή, αμέσως μετα το τσιγάριασμα του κρέατος, απλώς όπως το κάνω εγώ δεν γίνετε πολύ βαρύ το φαγητό!

Σχετικές συνταγές

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από hero82, 16-10-14  
    #
    Σχόλιο από hero82, 16-10-14  
    #
    Σχόλιο από mary-mary, 3-2-15  
    Πολυ νοστιμο. Το εβρασα στη χυτρα και δεν εβαλα το σκορδο. Σιγουρα θα το ξανακανω.

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από hero82, 16-10-14  
    #
    Σχόλιο από hero82, 16-10-14  
    #
    Σχόλιο από mary-mary, 3-2-15  
    Πολυ νοστιμο. Το εβρασα στη χυτρα και δεν εβαλα το σκορδο. Σιγουρα θα το ξανακανω.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (10)
    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (5)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΚΡΕΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ-ΚΥΜΑΣ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της ΤΑΚΠΟΛ
    αδοκιμαστες
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της athenast
    Μοσχαρι
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της Papajohn
    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Συνταγές που θέλω να φτιάξω
    Ένα βιβλίο 497 αγαπημένων συνταγών, του/της natalitsa86