Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο

Bαθμολογία: 5
       
 
8 ψήφοι
,

Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 500 γραμμάρια κριθαράκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 100 ml λευκό κρασί ξηρό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(6 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(6 ψήφοι)
Προετοιμασία: 16' (6 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 123' (6 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας. Σε μια κατσαρόλα το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν, σβήνουμε με το κρασί, αφήνοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά, 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνουμε για 90' περίπου να σιγοβράσει και να μαλακώσει το κρέας. (Ο χρόνος είναι ενδεικτικός και εξαρτάται από το κρέας.)
  3. Καβουρδίζουμε το κριθαράκι με 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι, ανακατεύοντάς το.
  4. Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σ' ένα πυρέξ ή σε ατομικά πήλινα σκεύη, βγάζουμε τη δάφνη και ρίχνουμε το κριθαράκι.
  5. Ρίχνουμε 3-4 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20'-30' περίπου στους 180οC. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, σε περίπτωση που "τραβήξει" τα υγρά το κριθαράκι, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε με: τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Σχετικές συνταγές

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από tahitian, 7-11-15  
    #
    Σχόλιο από despinal, 8-6-16  
    Πολύ ωραία και αυτή η συνταγή σου! Έβαλα χυλοπίτες αντί για κριθαράκι.
    #
    Σχόλιο από syntageskamomata, 10-6-16  
    Να είσαι καλά φίλη despinal σε ευχαριστούμε πάρα πολύ! Μπορώ να φανταστώ πόσο τέλεια θα ήταν και με τις χυλοπίτες! :) :)
    #
    Σχόλιο από despinal, 11-6-16  
    Πεντανόστιμο όντως! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από KATSOF, 14-10-16  
    Αψογη συνταγή, άψογη εκτέλεση από το πρώτο βήμα μέχρι το τελευταίο.Συμφωνώ απόλυτα στο ότι πρώτα σοτάρουμε το κρέας και μετά το κρεμμύδι-σκόρδο κτλ.(γιατί πολλοί το κάνουν ανάποδα και κατά την γνώμη μου είναι λάθος).Εγώ προσθέτω και λίγη πράσινη πιπεριά και κόκκινο κρασάκι που μας αρέσει. Ολη η διαδικασία δηλώνει έναν σωστό μάγειρα-μαγείρισσα Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από Maria Miliou, 4-11-16  
    #
    Σχόλιο από syntageskamomata, 5-11-16  
    Σας ευχαριστούμε από καρδιάς πάρα πολύ για τα σχόλια και φυσικά που σας άρεσε η συνταγή φτιάχνοντάς την! :)
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 17-11-16  
    Πεντανόστιμο φαγητό,ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από syntageskamomata, 21-11-16  
    Ευχαριστούμε πολύ εμείς για τη προτίμησή φίλη tzoulitsa!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 27-11-16  
    Έγινε λουκούμι το φαγητό. Μας άρεσε πάρα πολύ.
    Το μοσχαράκι το μαγείρεψα στην χύτρα.
    #
    Σχόλιο από syntageskamomata, 28-11-16  
    Φίλη μας dcroula σε ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά που δείχνεις την προτίμησή σου και εμπιστεύεσαι τις συνταγές μας!
    Μολις το εφτιαξα! Πεντανοστιμο !!!
    #
    Σχόλιο από syntageskamomata, 3-12-16  
    Να είσαι καλά φίλη Σοφία Μαρία Γραμματικοπούλου σε ευχαριστούμε πάρα πολύ! :)
    #
    Σχόλιο από RiaEleutheria, 23-5-17  
    Αρχικα τ κρασι το ριχνουμε οταν παρει χρωμα το κρεας?
    δεθτερον οταν ειναι να το βρασουμε κανονικα δεν βαζουμε νερο μεχρι να σκεπαστει το κρεας?
    #
    Σχόλιο από syntageskamomata, 25-5-17  
    Σας ευχαριστούμε όλους για τις πετυχημένες συνταγές και την στήριξη που δείχνετε! :)
    #
    Σχόλιο από syntageskamomata, 25-5-17  
    Καλησπέρα φίλη RiaEleutheria! Όσον αφορά τις απορίες:
    1ον για το κρέας όπως γράφουμε και στη συνταγή, το σοτάρουμε (το θωρακίζουμε για να κρατήσει τους χυμούς μέσα) και όπως πολύ σωστά γράφεις να πάρει χρώμα -να αλλάξει χρώμα-.
    2ον Με τα 100 ml του κρασιού, τα 2 φλυτζάνια νερού (περίπου 450-480 ml) και τις τριμμένες ντομάτες, θεωρώ πως θα σκέπασει το κρέας! Όλα αυτά ανάλογα την κατσαρόλα! Αν δεν στο σκεπάσει, συμπλήρωσε ζεστό νερό.
    Στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε απορία και περιμένουμε τις εντυπώσεις σου και φωτογραφία! :)
    #
    Σχόλιο από Strata Al., 4-7-17  

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από tahitian, 7-11-15  
    #
    Σχόλιο από despinal, 8-6-16  
    Πολύ ωραία και αυτή η συνταγή σου! Έβαλα χυλοπίτες αντί για κριθαράκι.
    #
    Σχόλιο από despinal, 11-6-16  
    Πεντανόστιμο όντως! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από KATSOF, 14-10-16  
    Αψογη συνταγή, άψογη εκτέλεση από το πρώτο βήμα μέχρι το τελευταίο.Συμφωνώ απόλυτα στο ότι πρώτα σοτάρουμε το κρέας και μετά το κρεμμύδι-σκόρδο κτλ.(γιατί πολλοί το κάνουν ανάποδα και κατά την γνώμη μου είναι λάθος).Εγώ προσθέτω και λίγη πράσινη πιπεριά και κόκκινο κρασάκι που μας αρέσει. Ολη η διαδικασία δηλώνει έναν σωστό μάγειρα-μαγείρισσα Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από Maria Miliou, 4-11-16  
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 17-11-16  
    Πεντανόστιμο φαγητό,ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 27-11-16  
    Έγινε λουκούμι το φαγητό. Μας άρεσε πάρα πολύ.
    Το μοσχαράκι το μαγείρεψα στην χύτρα.
    Μολις το εφτιαξα! Πεντανοστιμο !!!
    #
    Σχόλιο από Strata Al., 4-7-17  

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από syntageskamomata, 10-6-16  
    Να είσαι καλά φίλη despinal σε ευχαριστούμε πάρα πολύ! Μπορώ να φανταστώ πόσο τέλεια θα ήταν και με τις χυλοπίτες! :) :)
    #
    Σχόλιο από syntageskamomata, 5-11-16  
    Σας ευχαριστούμε από καρδιάς πάρα πολύ για τα σχόλια και φυσικά που σας άρεσε η συνταγή φτιάχνοντάς την! :)
    #
    Σχόλιο από syntageskamomata, 21-11-16  
    Ευχαριστούμε πολύ εμείς για τη προτίμησή φίλη tzoulitsa!
    #
    Σχόλιο από syntageskamomata, 28-11-16  
    Φίλη μας dcroula σε ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά που δείχνεις την προτίμησή σου και εμπιστεύεσαι τις συνταγές μας!
    #
    Σχόλιο από syntageskamomata, 3-12-16  
    Να είσαι καλά φίλη Σοφία Μαρία Γραμματικοπούλου σε ευχαριστούμε πάρα πολύ! :)
    #
    Σχόλιο από RiaEleutheria, 23-5-17  
    Αρχικα τ κρασι το ριχνουμε οταν παρει χρωμα το κρεας?
    δεθτερον οταν ειναι να το βρασουμε κανονικα δεν βαζουμε νερο μεχρι να σκεπαστει το κρεας?
    #
    Σχόλιο από syntageskamomata, 25-5-17  
    Σας ευχαριστούμε όλους για τις πετυχημένες συνταγές και την στήριξη που δείχνετε! :)
    #
    Σχόλιο από syntageskamomata, 25-5-17  
    Καλησπέρα φίλη RiaEleutheria! Όσον αφορά τις απορίες:
    1ον για το κρέας όπως γράφουμε και στη συνταγή, το σοτάρουμε (το θωρακίζουμε για να κρατήσει τους χυμούς μέσα) και όπως πολύ σωστά γράφεις να πάρει χρώμα -να αλλάξει χρώμα-.
    2ον Με τα 100 ml του κρασιού, τα 2 φλυτζάνια νερού (περίπου 450-480 ml) και τις τριμμένες ντομάτες, θεωρώ πως θα σκέπασει το κρέας! Όλα αυτά ανάλογα την κατσαρόλα! Αν δεν στο σκεπάσει, συμπλήρωσε ζεστό νερό.
    Στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε απορία και περιμένουμε τις εντυπώσεις σου και φωτογραφία! :)

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κυρίως
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της golfw
    ΚΡΕΑΤΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 341 αγαπημένων συνταγών, του/της niki2204
    Αγαπημένα φαγητά
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της dcroula
    Κυρίως πιάτο
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της nansypapak
    ΦΑΓΗΤΑ
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της magica1