Μοσχάρι κοκινιστό κατσαρόλας με κρασί

Bαθμολογία: 4.5556
       
 
9 ψήφοι
,

Μοσχάρι κοκινιστό κατσαρόλας με κρασί
photo: xaroula

Συνταγή από:

blondezouzou

5 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1+1/2 κιλό μοσχάρι ψαχνό
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 6 σκελίδες σκορδο
  • 5 κουταλιές βούτυρο
  • 4 ντομάτες
  • λίγο λάδι
  • λίγο κρασί
  • αλατοπίπερο
  • 2,5 κουταλίες σούπας πελτέ ντομάτας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 110' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά τετραγωνάκια.
  2. Παίρνουμε τις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου τις κόβουμε στη μέση και τις αλατοπιπερώνουμε.
  3. Πλένουμε το κρέας και χωρίς να το κόψουμε κάνουμε διάσπαρτα 12 τρύπες. Σε κάθε τρύπα βάζουμε αλατοπίπερο και σκόρδο.
  4. Βάζουμε βούτυρο σε μία κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το κρέας το οποίο το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ρίχνωντας λίγο λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί βάζουμε και λίγο νερό να καλύπτει το κρέας και το αφήνουμε να βράσει.
  5. Υστερα απο ώρα προσθέτουμε αλατοπίπερο και τις ντομάτες τις οποίες έχουμε ψηλοκόψει και το αφήνουμε να βράσει γυρνώντας το κρέας ανά τακτά διαστήματα.
  6. Πριν μαγειρευτεί εντελώς βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα το κόβουμε σε φέτες το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει με την σάλτσα

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται άριστα με μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες τηγανιτές

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από tonia13v, 14-1-10  
    Έτσι κάνω και εγώ το μοσχαράκι και βγαίνει πεντανόστιμο!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 3-3-10  
    ειναι δυνατον να μην αρεσει το κοκινιστο μοσχαρακι σε ανθρωπο?
    μια χαρα φαγητακι ειναι,εγω το συνοδευσα με μακαρονια.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 9-3-10  
    Το έφτιαξα για να το φάμε σήμερα..Θα το συνοδέψω με μακαρόνια.Μια χαρά νόστιμο φαγητό είναι:)
    #
    Σχόλιο από λαλαλαλα, 23-5-10  
    Πολυ νοστιμο φαγακι αρεσει σε ολους,θα το συνοδευσω με πατατες τηγανιτες χωρις τυψεις που υπαρχουν στις συνταγες.Αυτα καλημερα σε ολους!!!!
    #
    Σχόλιο από mikaki75, 5-7-10  
    Σε τι θερμοκασία, και πότε χαμηλώνουμε την φωτιά??
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 5-4-11  
    έτσι τι κανω και εγω! μμμ! νοστιμο! δοκιμαστε να βάλετε και 1 φύλλο δάφνης, ρίγανη και κανέλλα και μπαχαρι! απογειώνεται!
    #
    Σχόλιο από july88, 3-8-12  
    Πολύ καλό. Το συνόδεψα με ρύζι και γιαούρτι.
    #
    Σχόλιο από somi085, 1-10-14  
    #
    Σχόλιο από despinal, 27-11-16  
    Είχα βρει μια ακριβώς ίδια συνταγή από κάποιο site, το οποίο την ονόμαζε μικρασιάτικο ροσμπίφ και το σέρβιραν με μακαρόνια - γίνεται πολύ νόστιμο πραγματικά! Απογειώνεται η γεύση από το βουτυράκι!
    #
    Σχόλιο από IoannaK1981, 24-1-17  
    Είναι από τα αγαπημένα μου, μ'αρέσει αυτή η συνταγή, βέβαια το προτιμώ λίγο πιο πικάντικο...δλδ μεγαλύτερη ποικιλία στα μπαχαρικά

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από tonia13v, 14-1-10  
    Έτσι κάνω και εγώ το μοσχαράκι και βγαίνει πεντανόστιμο!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 3-3-10  
    ειναι δυνατον να μην αρεσει το κοκινιστο μοσχαρακι σε ανθρωπο?
    μια χαρα φαγητακι ειναι,εγω το συνοδευσα με μακαρονια.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 9-3-10  
    Το έφτιαξα για να το φάμε σήμερα..Θα το συνοδέψω με μακαρόνια.Μια χαρά νόστιμο φαγητό είναι:)
    #
    Σχόλιο από λαλαλαλα, 23-5-10  
    Πολυ νοστιμο φαγακι αρεσει σε ολους,θα το συνοδευσω με πατατες τηγανιτες χωρις τυψεις που υπαρχουν στις συνταγες.Αυτα καλημερα σε ολους!!!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 5-4-11  
    έτσι τι κανω και εγω! μμμ! νοστιμο! δοκιμαστε να βάλετε και 1 φύλλο δάφνης, ρίγανη και κανέλλα και μπαχαρι! απογειώνεται!
    #
    Σχόλιο από july88, 3-8-12  
    Πολύ καλό. Το συνόδεψα με ρύζι και γιαούρτι.
    #
    Σχόλιο από somi085, 1-10-14  
    #
    Σχόλιο από despinal, 27-11-16  
    Είχα βρει μια ακριβώς ίδια συνταγή από κάποιο site, το οποίο την ονόμαζε μικρασιάτικο ροσμπίφ και το σέρβιραν με μακαρόνια - γίνεται πολύ νόστιμο πραγματικά! Απογειώνεται η γεύση από το βουτυράκι!
    #
    Σχόλιο από IoannaK1981, 24-1-17  
    Είναι από τα αγαπημένα μου, μ'αρέσει αυτή η συνταγή, βέβαια το προτιμώ λίγο πιο πικάντικο...δλδ μεγαλύτερη ποικιλία στα μπαχαρικά

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mikaki75, 5-7-10  
    Σε τι θερμοκασία, και πότε χαμηλώνουμε την φωτιά??

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Ντομάτα: η
    Η ντομάτα είναι από τα πιο αγαπημένα μας καλοκα...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    dreke
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της ela
    ΦΑΓΗΤΑ
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της magica1
    Κρεατικά
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της despinal
    Μοσχάρι - Αρνί
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της panostenere
    ΜΟΣΧΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris