Μοσχάρι κοκινιστό κατσαρόλας με κρασί
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται άριστα με μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες τηγανιτές
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά τετραγωνάκια.
-
2
Παίρνουμε τις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου τις κόβουμε στη μέση και τις αλατοπιπερώνουμε.
-
3
Πλένουμε το κρέας και χωρίς να το κόψουμε κάνουμε διάσπαρτα 12 τρύπες. Σε κάθε τρύπα βάζουμε αλατοπίπερο και σκόρδο.
-
4
Βάζουμε βούτυρο σε μία κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το κρέας το οποίο το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ρίχνωντας λίγο λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί βάζουμε και λίγο νερό να καλύπτει το κρέας και το αφήνουμε να βράσει.
-
5
Υστερα απο ώρα προσθέτουμε αλατοπίπερο και τις ντομάτες τις οποίες έχουμε ψηλοκόψει και το αφήνουμε να βράσει γυρνώντας το κρέας ανά τακτά διαστήματα.
-
6
Πριν μαγειρευτεί εντελώς βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα το κόβουμε σε φέτες το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει με την σάλτσα
Σχόλια (10)