Μοσχάρι κοκκινιστό με μήλα και κάστανα
Μία αλλιώτικη γεύση για κοκκινιστό μοσχάρι από την κουμπάρα Ζωή
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανητές αλλά αν σας αρέσουν οι γλυκιές γεύσεις ταιριάζει τέλεια με πουρέ γλυκοπατάτας
Υλικά
-
1 κιλο μοσχάρι κομμένο μπουκιές
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
1 pummaro
-
αλάτι, πιπέρι
-
2 φύλλα δάφνης
-
6-7 κόκκους μπαχάρι
-
2 ξυνόμηλα
-
1/2 κιλ.κάστανα βρασμένα & καθαρισμένα
-
Λάδι
-
1 ποτ.κρασιού κόκκινο κρασί
-
1/4 ποτ. κρασιού ξύδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι.
-
2
Κατόπιν τσιγαρίζουμε το κρέας.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
-
4
Αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα και κατόπιν ρίχνουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
-
5
Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται (ανάλογα αν είναι απλή κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας).
-
6
Βράζουμε τόσο ώστε το κρέας να είναι έτοιμο για φάγωμα.
-
7
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και τα κάστανα.
-
8
Αφήνουμε να πάρει μία βράση ακόμα (όχι πολύ ώρα για να μη λιώσουν τελείως τα μήλα)και είναι έτοιμο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)