Μοσχάρι κρασάτο κατσαρόλας
Η σαλτσούλα του φαγητού πήζει τέλεια χάρη στο αλεύρι και το κρέας μαλακώνει εύκολα λόγω του κρασιού.
Υλικά
-
1 κιλό σπάλα σε κύβους
-
2 ξερά κρεμμύδια
-
2 ντομάτες σε κομμάτια σαλάτας
-
1 κίτρινη και 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
-
1 κολοκύθι μεγάλο σε κύβους
-
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
-
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
-
2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
-
2 κ.σ. αλεύρι για το πανάρισμα
-
Ελάχιστο λάδι
-
Αλατοπίπερο
-
Ταλιατέλες χωριάτικες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρω το κρέας με το αλεύρι και τα κρεμμύδια και σβήνω με το κρασί.
-
2
Προσθέτω το χυμό ντομάτας, τη μουστάρδα και όσο νερό χρειάζεται να σκεπαστεί το φαγητό.
-
3
Λίγο αργότερα ρίχνω τα λαχανικά για να μην παραβράσουν.
-
4
Αλατοπιπερώνω.
-
5
Αφήνω συνολικά 1½ ώρα στην κατσαρόλα και σερβίρω πάνω σε χωριάτικες ταλιατέλες.
Σχόλια