marymyt
marymyt @Mary_Savelou
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Πιπέρια μπορείτε να βάλετε και χρωματιστά Αν το ζουμί είναι πολύ βάζετε παραπάνω κορν φλάουρ

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
  1. 700 γρ. μοσχάρι
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ή δύο μικρά
  3. 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ή 2 μικρές
  4. 3/4 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
  5. 1/4 ποτήρι του κρασιού λεμόνι
  6. 1 κύβο βοδινού ή λαχανικών ή και τα δύο
  7. 5 κόκκους μπαχαρι
  8. 10 κόκκους πιπέρι
  9. 1 κονσέρβα μανιτάρια
  10. αλάτι
  11. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τόσο που να το σκεπάζει.

  2. 2

    Το βράζουμε μέχρι να βγάλει αφρούς.

  3. 3

    Κατεβάζουμε από την φωτιά και το ξεπλένουμε καλά. Πλένουμε και την κατσαρόλα.

  4. 4

    Στην κατσαρόλα αφού την σκουπίσουμε βάζουμε λάδι και σωτάρουμε το κρέας.

  5. 5

    Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο.

  6. 6

    Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι τα οποία έχουμε ανακατέψει σε ένα ποτήρι.

  7. 7

    Προσθέτουμε το καρότο σε φέτες και τα μανιτάρια.

  8. 8

    Ρίχνουμε τον κύβο, τα μπαχάρια, τα πιπέρια, το αλάτι και τη ρίγανη.

  9. 9

    Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπάσει το κρέας και λίγο παραπάνω και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά.

  10. 10

    Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση με δύο ώρες.

  11. 11

    Όταν βράσει το φαγητό παίρνουμε λίγο από το ζουμί του και διαλύουμε το κορν φλάουρ.

  12. 12

    Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει το ζουμί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

any1
any1 @cook_8473978
Μπράβο καταπληκτικη συνταγή . Εγώ έβαλα φρέσκα μανιτάρια Πλευρώτους δεν έμεινε τίποτα .Ευχαριστούμε για την ωραία σας συνταγή

Από

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
στις
,Ελλάδα