Μοσχάρι λεμονάτο
Λίγα μυστικά ακόμα
Πιπέρια μπορείτε να βάλετε και χρωματιστά Αν το ζουμί είναι πολύ βάζετε παραπάνω κορν φλάουρ
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τόσο που να το σκεπάζει.
-
2
Το βράζουμε μέχρι να βγάλει αφρούς.
-
3
Κατεβάζουμε από την φωτιά και το ξεπλένουμε καλά. Πλένουμε και την κατσαρόλα.
-
4
Στην κατσαρόλα αφού την σκουπίσουμε βάζουμε λάδι και σωτάρουμε το κρέας.
-
5
Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο.
-
6
Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι τα οποία έχουμε ανακατέψει σε ένα ποτήρι.
-
7
Προσθέτουμε το καρότο σε φέτες και τα μανιτάρια.
-
8
Ρίχνουμε τον κύβο, τα μπαχάρια, τα πιπέρια, το αλάτι και τη ρίγανη.
-
9
Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπάσει το κρέας και λίγο παραπάνω και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά.
-
10
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση με δύο ώρες.
-
11
Όταν βράσει το φαγητό παίρνουμε λίγο από το ζουμί του και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
-
12
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει το ζουμί.
Σχόλια (2)