Μοσχάρι με γίγαντες
Το πάντρεμα κρέατος και όσπριου φτιάχνει ένα εκπληκτικό φαγητό.... δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Καλή επιτυχία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας αρέσει το φαγητό να είναι πιο στεγνό θα το βάλετε στο φούρνο, αν σας αρέσει μελάτο θα το φτιάξετε στην κατσαρόλα. Και στις δύο περιπτώσεις είναι πολύ νόστιμο.
Υλικά
-
1,5 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια (ποντίκι ή κιλότο ή νουά)
-
400 γρ γίγαντες βρασμένους (βρεγμένοι αποβραδίς και βρασμένοι 30 λεπτά)
-
2 καρότα σε φέτες
-
2-3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
-
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
-
500 γρ ντομάτες ή ντοματίνια κονσέρβα
-
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι, πιπέρι, νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε λίγο το κρέας με το λάδι.
-
2
Ρίχνουμε τα καρότα, το σέλερι, το σκόρδο και τα κρεμμύδια να αχνιστούν.
-
3
Τέλος προσθέτουμε τους γίγαντες την ντομάτα και νερό να σκεπάζει το φαγητό.
-
4
Σε αυτή τη φάση ή όλα τα υλικά τα ρίχνουμε σε ταψί και το βάζουμε στο φούρνο ή συνεχίζουμε στην κατσαρόλα.
-
5
Προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τον μαιντανό.
-
6
Αφήνουμε να ψηθεί λίγο ακόμα μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.
Σχόλια (5)