Μοσχάρι με μακαρόνια στο φούρνο

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
,Ελλάδα

Μια ελαφριά συνταγή με λίγα υλικά και πολύ εύκολη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν ρίξουμε μεγάλη ποσότητα μακαρονιών τότε θα ρίξουμε και ανάλογη ποσότητα νερού. Βέβαια καλό είναι να μη βάλουμε απο την αρχή πολύ και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε μετα.Αν θέλουμε σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. Αν θέλετε μπορείτε να το βάλετε στη χύτρα στο 5 του ματιού της κουζίνας αφού σφυρίξει για 45 λεπτά. Στη χύτρα θέλει προσοχή το νερό που θα προσθέσετε γιατί τα υγρά δεν εξατμίζονται και μετά θα σας βγεί άγευστο το ζουμί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
  1. 1/2 κ. μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
  2. 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  3. αλάτι
  4. πιπέρι
  5. 1 κύβο λαχανικών
  6. ελαιόλαδο
  7. 1/2 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το μοσχάρι σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό να πάρει μερικές βράσεις.

  2. 2

    Μόλις βγάλει αφρό κατεβάζουμε απο τη φωτιά σουρώνουμε το μοσχάρι, το ξεπλένουμε και πλένουμε και την κατσαρόλα.

  3. 3

    Στην κατσαρόλα σωταρουμε το μοσχάρι, έπειτα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κρεμμύδι που το έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ.

  4. 4

    Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον κύβο και το μοσχοκάρυδο, λάδι και μπόλικο νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

  5. 5

    Αφού βράσει το μοσχάρι το μεταφέρουμε σε πυρέξ και ρίχνουμε μέχρι τη μέση του πυρέξ νερό στο οποίο έβρασε το μοσχάρι.

  6. 6

    Βάζουμε στους 180οC και αέρα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε όση ποσότητα μακαρονιών θέλουμε.

  7. 7

    Ψήνουμε ώσπου να βράσουν τα μακαρόνια και να πιουν το μεγαλύτερο μέρος του νερού.

Αντιδράσεις

Από

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
στις
,Ελλάδα