κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχάρι με μανιτάρια

Μοσχάρι με μανιτάρια

14 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Gingerbread cookie
Gingerbread cookie @cook_8497768
Θεσσαλονίκη,

Με λίγα υλικά και καλά!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό είναι στο να σιγοβράσουν το κρέας και τα μανιτάρια στο ζουμί τους για να μην χαθεί τίποτα από τις γεύσεις!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 750 γρ. μοσχάρι (ποντίκι σε μερίδες)
  2. 500 γρ. ασπρομανίταρα φρέσκα κομμένα σε φέτες
  3. 1/2 φλ. κονιάκ (ή κόκκινο κρασί αν δεν ένουμε)
  4. αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε το κρέας με το βούτυρο (ή τη φυτίνη) μέχρι να πάρει χρώμα.

  2. 2

    Το σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να βράσει λίγο να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ.

  3. 3

    Συμπληρώνουμε με ΛΙΓΟ νερό και σιγοβράζουμε (και το κρέας θα βγάλει υγρά).

  4. 4

    Όταν το κρέας έχει πιεί το νερό προσθέτουμε τα μανιτάρια.

  5. 5

    Τα μανιτάρια θα βράσουν στο ζουμί τους. Μόνο αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

  6. 6

    Όταν το κρέας και τα μανιτάρια είναι έτοιμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε 5 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Gingerbread cookie
Gingerbread cookie @cook_8497768
στις
Θεσσαλονίκη,