Μοσχάρι με μανιτάρια
Με λίγα υλικά και καλά!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό είναι στο να σιγοβράσουν το κρέας και τα μανιτάρια στο ζουμί τους για να μην χαθεί τίποτα από τις γεύσεις!
Υλικά
-
500 γρ. ασπρομανίταρα φρέσκα κομμένα σε φέτες
-
1/2 φλ. κονιάκ (ή κόκκινο κρασί αν δεν ένουμε)
-
250 ml κρέμα γάλακτος
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το κρέας με το βούτυρο (ή τη φυτίνη) μέχρι να πάρει χρώμα.
-
2
Το σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να βράσει λίγο να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ.
-
3
Συμπληρώνουμε με ΛΙΓΟ νερό και σιγοβράζουμε (και το κρέας θα βγάλει υγρά).
-
4
Όταν το κρέας έχει πιεί το νερό προσθέτουμε τα μανιτάρια.
-
5
Τα μανιτάρια θα βράσουν στο ζουμί τους. Μόνο αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
-
6
Όταν το κρέας και τα μανιτάρια είναι έτοιμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε 5 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια