Μοσχάρι με ζαμπόν και τυρί
Πεντανόστιμο!!!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι στη θέση της μαργαρίνης. Καλή επιτυχία
Υλικά
-
1 κιλό μοσχάρι (νουά)
-
10 φέτες τυρί κίτρινο
-
10 φέτες ζαμπόν
-
1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
-
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
-
2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
-
2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
-
1 κουτ. σούπας αλεύρι
-
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θα ξεκινήσετε απο την προηγούμενη ημέρα (βράδυ).
-
2
Βάζετε την μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας και σβήνετε με το κρασί.
-
3
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζάνι νερό και το αφήνετε να σιγοβράσει 2 ώρες.
-
4
Όταν κρυώσει το κόβετε σε φέτες.
-
5
Βουτυρώνετε ενα στενόμακρο πυρέξ τοποθετείτε μια φέτα κρέας όρθια, μια φέτα ζαμπόν, μια φέτα τυρί, έτσι ώστε να σχηματιστει το σχήμα του νουά.
-
6
Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα την σάλτσα του κρέατος. 'Οταν ζεσταθεί, ρίχνετε την κουταλιά το αλεύρι, ανακατεύοντας να διαλυθεί. Προσθέτετε το γάλα και ετοιμαζετε μια ελαφρια μπεσαμέλ.
-
7
Ρίχνετε την σάλτσα επάνω στο κρέας.
-
8
Την άλλη ημέρα προσθέτετε λιγη μαργαρίνη και ψήνετε το κρέας στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
-
9
Στο τέλος προσθέτετε την κρεμα γάλακτος και το ψήνετε ακομα 10 λεπτά. Σερβίρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (16)