κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχάρι ψητό κατσαρόλας
manvlia
manvlia @cook_8464936
,Ελλάδα

Είναι μία συνταγή από τη Σμύρνη, που αν την φτιάξετε θα γίνει η αγαπημένη σας σε γιορτές και για κρασάκι με φίλους.Δοκιμάστε την και θα τρελαθείτε!!!!!Είναι εύκολη και νοστιμότατη! Περιμένω κριτική.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι δική μου συνταγή οικογενειακή από την Σμύρνη. Δοκιμάστε την θα ενθουσιαστείτε!!!!!!!! Τις πατάτες σε αυτό το φαγητό τις κόβουμε χοντρές, όχι φέτες, ούτε ψιλές όπως συνήθως,και όταν είναι χωριστές, τις σερβίρω με κεφαλοτύρι μαυροβούνι τριμμένο για κρέας, και με ρίγανη όταν συνοδεύουν ψάρι ή μπριζόλα στα κάρβουνα. Για να μην σας φαίνεται αλμυρό το φαγητό, όπου υπάρχει λεμόνι για να δέσει η γεύση ρίχνουμε λίγο αλάτι παραπάνω. Τα λεμόνια ανάλογα το μέγεθος και τα γούστα μας είναι 1 1/2 μέχρι και 3.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

180 Minutes
8 άτομα
  1. 1 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι (κατά προτίμηση)
  2. 1 ξύλο κανέλας
  3. 9-10 μπαχαράκια
  4. 2 λεμόνια μικρά
  5. 3-4 σταγόνες ταμπάσκο πράσινο
  6. ρίγανη
  7. λίγο θυμάρι
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σοτάρουμε το κρέας στο καυτό λάδι, από όλες τις μεριές, για να κρατήσει τα υγρά του και να γίνει μαλακό.

  2. 2

    Σβήνουμε με τον χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά.

  3. 3

    Σκεπάζουμε το κρέας με νερό και κλείνουμε την χύτρα ταχύτητας για 50 λεπτά περίπου.

  4. 4

    Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε λίγο να δέσει το ζουμάκι, 4-5 λεπτά.

  5. 5

    Τηγανίζουμε πατάτες κομμένες φαρδιές και βάζουμε το ψητό πάνω στις πατάτες (αφού τις αλατίσουμε πρώτα)

  6. 6

    Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το ζουμάκι στό κάθε πιάτο (απαραίτητα), σερβίρουμε και καλή όρεξη!!!!!

Αντιδράσεις

Από

manvlia
manvlia @cook_8464936
στις
,Ελλάδα
Λένε!!είμαι ευχάριστη,μέ πολύ χιούμορ, μου αρέσει πολύ η κουζίνα,οι εκδρομές,τα λουλουδια καί τα hidden object gamesείμαι πιστή και δοτική στίς φιλίες μου
Δες περισσότερα