Μοσχάρι σοφρίτο
Μια μυρωδιά!!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ δεν τσιγαρίζω ποτέ το φαγητό οπότε δεν χρησιμοποιώ το λίπος. Το βάζω στην αντικολητική κατσαρόλα μου και μόλις πάρει λίγο χρώμα συνεχίζω με τη συνταγή.Επίσης χρησιμοποιώ μπαλσάμικο ξύδι και κόκκινο κρασί οπότε η σάλτσα βγαίνει πολύ σκούρη αλλά με υπέροχο άρωμα.Αν δεν σας αρέσει αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι και λευκό κρασί.Ταιριάζει πολύ ωραία με σπυρωτό ρύζι ή πουρέ.
Υλικά
-
1,5 κιλά κιλότο μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες
-
1 κ.σ. αλεύρι (ή κορν φλάουρ)
-
1/3 φλ. τσαγιού μαγειρικό λίπος (προαιρετικό)
-
4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 φλ. καφέ ξύδι
-
1 φλ. καφέ κρασί
-
1 κύβο ζωμό κρέατος
-
4 κουταλιές Μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Αλάτι-Πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στη κατσαρόλα το κρέας και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το μαγειρικό λίπος.
-
2
Όταν το κρέας πάρει χρώμα, πασπαλίζουμε με το αλεύρι στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
-
3
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο και όταν ξανθύνει σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
-
4
Προσθέτουμε τον κύβο, το μαϊντανό και 2 φλ. νερό και βράζουμε το φαγητό για 1-1,5 ώρες.
Σχόλια (13)