Μοσχάρι Στρογκανόφ

Bαθμολογία: 3
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Η κλασικη συνταγη για μοσχαρι με μανιταρια. Κοβετε σε λωριδες και σερβιρεται με ξινη κρεμα.


Συνταγή από:

Εφη

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλο μοσχαρι για κατσαρολα, κομμενο σε λωριδες
  • 6 κουταλιες της σουπας (90γρ. ) φρεσκο βουτυρο
  • 2 κουταλιες της σουπας (30γρ.) ελαιολαδο
  • 1 μικρο κρεμμυδι,τριμμενο στον τριφτη
  • 500 γρ. μανιταρια ολοκληρα
  • 2 φλ. τσαγιου ζωμο λαχανικων
  • 3 κουταλακια του γλυκου κοκκινη καφτερη σαλτσα
  • 1/3 του κουταλιου του γλυκου μοσχοκαρυδο
  • αλατι
  • 1 φλ. τσαγιου κρεμα γαλακτος, χτυπημενη με χυμο μισου λεμονιου
  • ψιλοκομμενος μαιντανος για πασπαλισμα
  • Συνοδευτικο: Λευκες ταλιατελες με φρεσκο βουτυρο και τριμμενο τυρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Τηγανιού
Σερβίρει: 4-6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεσταινετε το ελαιολαδο με το βουτυρο και σοταρετε το κρεμμυδι μεχρι να μαλακωσει. Προσθετετε το μοσχαρι και το ροδιζετε.
  2. Ριχνετε τα μανιταρια και τα σοταρετε για λιγα λεπτα.
  3. Ριχνετε το ζωμο των λαχανικων και βραζετε το κρεας σε χαμηλη φωτια μεχρι να μαλακωσει. Προσθετετε αλατι, μοσχοκαρυδο και TABASCO.
  4. Χτυπατε την κρεμα γαλακτος και το λεμονι με ενα συρμα και την αφηνετε στο ψυγειο οσο ετοιμαζετε το φαγητο.
  5. Βραζετε τις ταλιατελες. Τις βουτυρωνετε και τις σερβιρετε σε ατομικα πιατα, πασπαλισμενες με φρεσκοτριμμενη παρμεζανα ή αλλο τυρι της αρεσκειας σας.
  6. Σερβιρετε το κρεας με τις ταλιατελες. Ριχνετε απο πανω την ξινη κρεμα απο το ψυγειο και πασπαλιζετε με το μαιντανο.

Σχετικές συνταγές

    1 Όλα

    #
    Σχόλιο από kokoleon, 15-10-08  
    bebea dokimasteto kai me estragon ena mpaxariko pou tou pai poli kai to eftiaxna sta magazia pou douleya

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από kokoleon, 15-10-08  
    bebea dokimasteto kai me estragon ena mpaxariko pou tou pai poli kai to eftiaxna sta magazia pou douleya

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ελληνικά τυριά.... μία πρόκληση για τον ουρανίσκο μας!
    Ελάτε να σας ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και ...
    Μανιτάρι μαγικό... και νόστιμο!
    Τρελαίνομαι για μανιτάρια, το παραδέχομαι. ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΜΟΣΧΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Μαρτιος
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της giwkar
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 170 αγαπημένων συνταγών, του/της despinoula_t