κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχάρι Στρογκανόφ
Εφη
Εφη @cook_8451579
tolo,Ελλαδα

Η κλασικη συνταγη για μοσχαρι με μανιταρια. Κοβετε σε λωριδες και σερβιρεται με ξινη κρεμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 1 κιλο μοσχαρι για κατσαρολα, κομμενο σε λωριδες
  2. 6 κουταλιες της σουπας ) φρεσκο βουτυρο
  3. 2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο
  4. 1 μικρο κρεμμυδι,τριμμενο στον τριφτη
  5. 500 γρ. μανιταρια ολοκληρα
  6. 2 φλ. τσαγιου ζωμο λαχανικων
  7. 3 κουταλακια του γλυκου κοκκινη καφτερη σαλτσα
  8. 1/3 του κουταλιου του γλυκου μοσχοκαρυδο
  9. αλατι
  10. 1 φλ. τσαγιου κρεμα γαλακτος, χτυπημενη με χυμο μισου λεμονιου
  11. ψιλοκομμενος μαιντανος για πασπαλισμα
  12. ΣυνοδευτικοΛευκες ταλιατελες με φρεσκο βουτυρο και τριμμενο τυρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταινετε το ελαιολαδο με το βουτυρο και σοταρετε το κρεμμυδι μεχρι να μαλακωσει. Προσθετετε το μοσχαρι και το ροδιζετε.

  2. 2

    Ριχνετε τα μανιταρια και τα σοταρετε για λιγα λεπτα.

  3. 3

    Ριχνετε το ζωμο των λαχανικων και βραζετε το κρεας σε χαμηλη φωτια μεχρι να μαλακωσει. Προσθετετε αλατι, μοσχοκαρυδο και TABASCO.

  4. 4

    Χτυπατε την κρεμα γαλακτος και το λεμονι με ενα συρμα και την αφηνετε στο ψυγειο οσο ετοιμαζετε το φαγητο.

  5. 5

    Βραζετε τις ταλιατελες. Τις βουτυρωνετε και τις σερβιρετε σε ατομικα πιατα, πασπαλισμενες με φρεσκοτριμμενη παρμεζανα ή αλλο τυρι της αρεσκειας σας.

  6. 6

    Σερβιρετε το κρεας με τις ταλιατελες. Ριχνετε απο πανω την ξινη κρεμα απο το ψυγειο και πασπαλιζετε με το μαιντανο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

kokoleon
kokoleon @cook_8449457
bebea dokimasteto kai me estragon ena mpaxariko pou tou pai poli kai to eftiaxna sta magazia pou douleya

Από

Εφη
Εφη @cook_8451579
στις
tolo,Ελλαδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα