Μοσχάρι Στρογκανόφ
Η κλασικη συνταγη για μοσχαρι με μανιταρια. Κοβετε σε λωριδες και σερβιρεται με ξινη κρεμα.
Υλικά
-
1 κιλο μοσχαρι για κατσαρολα, κομμενο σε λωριδες
-
6 κουταλιες της σουπας ) φρεσκο βουτυρο
-
2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο
-
1 μικρο κρεμμυδι,τριμμενο στον τριφτη
-
500 γρ. μανιταρια ολοκληρα
-
2 φλ. τσαγιου ζωμο λαχανικων
-
3 κουταλακια του γλυκου κοκκινη καφτερη σαλτσα
-
1/3 του κουταλιου του γλυκου μοσχοκαρυδο
-
αλατι
-
1 φλ. τσαγιου κρεμα γαλακτος, χτυπημενη με χυμο μισου λεμονιου
-
ψιλοκομμενος μαιντανος για πασπαλισμα
-
ΣυνοδευτικοΛευκες ταλιατελες με φρεσκο βουτυρο και τριμμενο τυρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταινετε το ελαιολαδο με το βουτυρο και σοταρετε το κρεμμυδι μεχρι να μαλακωσει. Προσθετετε το μοσχαρι και το ροδιζετε.
-
2
Ριχνετε τα μανιταρια και τα σοταρετε για λιγα λεπτα.
-
3
Ριχνετε το ζωμο των λαχανικων και βραζετε το κρεας σε χαμηλη φωτια μεχρι να μαλακωσει. Προσθετετε αλατι, μοσχοκαρυδο και TABASCO.
-
4
Χτυπατε την κρεμα γαλακτος και το λεμονι με ενα συρμα και την αφηνετε στο ψυγειο οσο ετοιμαζετε το φαγητο.
-
5
Βραζετε τις ταλιατελες. Τις βουτυρωνετε και τις σερβιρετε σε ατομικα πιατα, πασπαλισμενες με φρεσκοτριμμενη παρμεζανα ή αλλο τυρι της αρεσκειας σας.
-
6
Σερβιρετε το κρεας με τις ταλιατελες. Ριχνετε απο πανω την ξινη κρεμα απο το ψυγειο και πασπαλιζετε με το μαιντανο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια