κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχαρίσια μάγουλα
koukli
koukli @cook_8487785
,ellada

Μια συνταγή που την διάβασα από την Ελευθεροτυπία και εκτελέστηκε με ευκολία. Μοσχαράκι με γαλλική φινέτσα

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε ξεχωριστά δηλαδή το κρέας με το ζωμό του και τα λαχανικά στην άκρη Μαγειρεύει ο Βαγγέλης Δρίσκας, Gourmet 6.2.2011

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6
  1. 1.200 γρ. μοσχαρίσια μάγουλα
  2. Για τη μαρινάδα
  3. 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  4. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα
  5. 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κομμάτια
  6. λίγο φρέσκο θυμάρι
  7. κοτσανάκια από μαϊντανό
  8. 1 φύλλο δάφνης
  9. 3-4 κόκκοι από μπαχάρι
  10. 3-4 γαρίφαλα
  11. λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  12. 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  13. Για το μαγείρεμα
  14. 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  15. 4 καρότα ψιλοκομμένα
  16. 20 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  17. 1 λίτρο ζωμός κρέατος
  18. μπουκέ γκαρνί (θυμάρι, δάφνη, μαϊντανός, σέλερι, πράσο)
  19. 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανό
  20. για το γαρνίρισμα
  21. βούτυρο ή μαργαρίνη
  22. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη μαρινάδαΒάλτε σε κατσαρόλα το κρασί με το κρεμμύδι, το καρότο, το θυμάρι, τα κοτσανάκια του μαϊντανού, το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι, τα γαρίφαλα, το μοσχοκάρυδο και το ελαιόλαδο και βράστε σε μέτρια φωτιά για 20΄, μέχρι να μείνει λιγότερο από τη μισή ποσότητα. Αφήστε τη μαρινάδα να κρυώσει.

  2. 2

    Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια, ρίξτε τη μαρινάδα για να καλυφθούν και σκεπάστε τα με μεμβράνη. Αφήστε τα στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Στραγγίστε το κρέας και κρατήστε τη μαρινάδα για το μαγείρεμα.

  3. 3

    Βάλτε 3 κουτ. βούτυρο ή μαργαρίνη στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα καρότα. Αφήστε τα να πάρουν χρώμα και σβήστε τα με τη μαρινάδα. Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και όταν αρχίσουν να γλασάρουν, ρίξτε το κρέας με τη μαρινάδα, το μπουκέ γκαρνί και το ζωμό. Αλατοπιπερώστε και βράστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.

  4. 4

    Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

  5. 5

    TipΗ αυθεντική συνταγή περιέχει και μανιτάρια. Αφού μαγειρευτεί το φαγητό, θα σοτάρετε σε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες, θα τα αλατοπιπερώσετε, θα τα πασπαλίσετε με μία κουταλιά αλεύρι και θα τα ρίξετε στο ήδη βρασμένο κρέας. Ανακατέψτε και σερβίρετε

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Λυδια Φωκα
Λυδια Φωκα @cook_8487917
υπεροχη προταση...το αποτελεσμα ειναι εξαισιο....δυστυχως δεν ειχα μανιταρια για να κανω την αυθεντικη συνταγη και εβαλα ολοκληρα μικρα καροτακια...με κερδισε και οπτικα πολυ...να\'σαι καλα...

Από

koukli
koukli @cook_8487785
στις
,ellada

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα