Μοσχαρίσια μπριζόλα (steak)
Μοσχαρίσια μπριζόλα ή αλλιώς steak, εύκολο και νόστιμο. Τρεις οι τρόποι ψησίματοςrare-σχεδόν ωμή, medium-μέτρια ψημένη, well done-καλά ψημένη. Διαβάστε μερικά μυστικά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το προτεινόμενο είναι το μέτριο ψήσιμο για να μην σκληρύνουν και να είναι ζουμερές.
https://www.youtube.com/watch?v=qtZjnh_Ps-Y
Υλικά
-
2 φιλέτα μοσχαρίσια
-
αλάτι χοντρό
-
πιπέρι
-
φιλέτο μείγμα μπαχαρικών για
-
λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο περίπου 15 λεπτά πριν για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
-
2
Βάζουμε το αλάτι (χρειάζεται αρκετό), το πιπέρι και το μείγμα μπαχαρικών, τα απλώνουμε καλά στο φιλέτο κάνοντας μασάζ με τα χέρια μας.
-
3
Στο τέλος βάζουμε το ελαιόλαδο και το απλώνουμε και αυτό καλά, και από τις δύο μεριές.
-
4
Σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο το έχω προθερμάνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (χωρίς να προσθέσω λάδι), βάζω το κρέας μου για τρία λεπτά από την μια πλευρά και άλλα τρία λεπτά από την άλλη (για μέτρια ψημένο φιλέτο).
-
5
Αμέσως μετά βάζω τις μπριζόλες μου σε ένα ταψάκι και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220c για πέντε λεπτά...
-
6
Είναι έτοιμες τις αφήνω πέντε λεπτά να ξεκουραστούν και καλή σας όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια