Μοσχαρίσια ουρά με σάλτσα
Η μοσχαρίσια ουρά είναι πραγματική λιχουδιά. Απολαύστε την με μια πεντανόστιμη σάλτσα σε έναν συνδυασμό ιδανικό για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες, και όχι μόνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την αρχική συνταγή την ανακάλυψα στο site chefoulis.gr. Την τροποποίησα όμως κατά τρόπο ώστε το φαγητό να ψήνεται στον φούρνο και όχι στην κατσαρόλα, γιατί το μαγείρεμα στη γάστρα προσωπικά το προτιμώ ως ευκολότερο και πιο νόστιμο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει την ουρά σε κομμάτια. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
-
2
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε την πάπρικα και το πιπέρι,τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα και τα σοτάρουμε μέχρι να χρυσίσει το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
-
3
Μετά προσθέτουμε τα κομμάτια της ουράς, τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές και μόλις αλλάξουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί.
-
4
Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το βάζουμε σε μια γάστρα μεσαίου μεγέθους. Ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Κατόπιν τη ρίχνουμε μέσα στη γάστρα και προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό ώστε να σκεπάζεται το κρέας μέχρι τη μέση περίπου.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180οC, για 1μιση ώρα περίπου ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας, προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειάζεται, ώστε να γίνει η σάλτσα πηχτή αλλά να μην στεγνώσει το κρέας.
-
6
Σερβίρεται ιδανικά ως συνοδευτικό με ρύζι, πατάτες, πουρέ ή ζυμαρικά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια