Μοσχαρίσιες μπριζόλες με πατατούλες στη γάστρα
Γρήγορη και πεντανόστιμμη συνταγή που από τότε που την έκανα, όσες φορές κάνω μοσχαρίσιες μπριζόλες, τις κάνω με αυτό τον τρόπο!
Λίγα μυστικά ακόμα
οι μπριζόλα που θα αγοράσετε να μην έχει πολύ λίπος. αγοράστε ότι καλύτερο είναι για φούρνο
Υλικά
-
2 κύβους λαχανικών (προτιμώ knor έχει σημασία η μάρκα)
-
λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
3 μεγάλες πατάτες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένω τις μπριζόλες.
-
2
Στο μούλτι ρίχνω λαδάκι λίγο λιγότερο από μισή κούπα, ρίχνω τους κύβους, αλάτι, πιπέρι και τις σκελίδες σκόρδο και πολτοποιώ καλά.
-
3
Περιχύνω πρώτα τις μπριζόλες κι έπειτα τις πατάτες που έχω τοποθέτησει ήδη στη γάστρα.
-
4
Προσθέτω νεράκι όσο χρειαστεί για να ψηθούν και οι πατατουλες και ψήνω στους 180 για 50 λεπτά. Ξεσκεπάζω, κοιτάζω σε τι στάδιο βρίσκονται και αν χρειάζεται τις αφήνω λίγο ακόμα να πάρουν χρώμα χωρίς το καπάκι. Καλή σας ορεξη!
Σχόλια (3)