Μοσχομυριστά κουλουράκια!

Bαθμολογία: 4.1429
       
 
7 ψήφοι
,

Περιγραφή

Για το καφεδάκι, το τσάι και όποτε θέλουμε κάτι νόστιμο!
Μοσχομυριστά κουλουράκια!
photo: kitro

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  • 1/2 ποτήρι χυμός λεμόνι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • μια πρέζα κανέλα
  • μια πρέζα γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αμμωνία
  • 1 κιλό περίπου μαλακό αλεύρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Πορτοκάλια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπήστε καλά το λάδι με τη ζάχαρη.
  2. προσθέστε τα ξύσματα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κονιάκ.
  3. Ενώστε τους χυμούς και διαλύστε σε αυτούς την αμμωνία με τη σόδα.
  4. Ρίξτε τα στο μείγμα κι ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε όσο αλεύρι χρειάζεται, να πετύχετε μαλακή ζύμη.
  6. Πλάστε κουλουράκια και αραδιάστε τα σε λαμαρίνα στρωμμένη με αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση.
  7. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών να ροδίσουν ελαφρά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε να φουσκώσουν, αντί για σόδα βάλτε 1 φακελάκι baking powder!

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από zoe, 4-10-08  
    Τα έφτιαξα και είναι αρκετά καλά,το μόνο που τα βρήκα πολύ γλυκά (θα έβαζα τη μισή ζαχάρη και θα έβαζα μπέκιν αντι για αμμωνία)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-10-08  
    Για το μπεικιν, συμφωνω και το αναφερω στο "λιγα μυστικα ακομα" αν προσεξες.Εμενα παντως μου αρεσουν πολυ!
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 6-10-08  
    θελω πολυ να φτιαξω τετοια κουλουρακια αλλα η γευση της αμωνιας ξεχωριζει οταν τα τρωμε(γινονται ομως τριφτα)
    αν βαλω στη μυτη του κουταλιου? τι νομιζεις?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-10-08  
    Ναι, βαλε στη μυτη του κουταλιου.Εγω προσωπικα, δεν πολυσυμπαθω την αμμωνια.Αν και μπορει να μυριζει καπως μολις βγουν απο το φουρνο, μολις κρυωσουν,φευγει αυτη η μυρωδια!Καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 25-2-09  
    Μοσχομύρισε η πολυκατοικία!!!Πεντανόστιμα! Συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από Xionia, 27-3-09  
    Μια απι8ανη συνταγη ειναι παραδοσιακα μοσχομυριστα κουλουρακια Μπραβο
    #
    Σχόλιο από kitro, 13-12-10  
    Πεταλουδιτσα πολυ ωραια συνταγη!τα εφτιαξα ακριβως απλως μου πηρε λιγο παραπανω αλευρι και αντι σοδα εβαλα ενα μπεικιν.ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από xaftounaki, 3-4-11  
    Τα έφτιαξα κι εγώ σήμερα, πολύ αρωματικά. Εμένα μου βγήκαν αρκετά τραγανά, είναι φυσιολογικό?
    #
    Σχόλιο από aggelos30, 9-2-15  
    Μοσχομυριστά όντως !!! Και νόστιμα βεβαίως βεβαίως !!!
    #
    Σχόλιο από forester, 17-1-17  
    Τα εκανα με ζαχαρη καρυδας (λιγο λιγοτερη ειναι η αναλογια) κ μόνο με σοδα, διχως αμμωνια κ λικερ (αυξησα λιγο το χυμο πορτοκαλί κ το ξυσμα) .
    Τα εψησα σε οχι προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20'.
    Βγηκαν οντως νοστιμα, για το μικρουλη μου :)

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από zoe, 4-10-08  
    Τα έφτιαξα και είναι αρκετά καλά,το μόνο που τα βρήκα πολύ γλυκά (θα έβαζα τη μισή ζαχάρη και θα έβαζα μπέκιν αντι για αμμωνία)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-10-08  
    Για το μπεικιν, συμφωνω και το αναφερω στο "λιγα μυστικα ακομα" αν προσεξες.Εμενα παντως μου αρεσουν πολυ!
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 6-10-08  
    θελω πολυ να φτιαξω τετοια κουλουρακια αλλα η γευση της αμωνιας ξεχωριζει οταν τα τρωμε(γινονται ομως τριφτα)
    αν βαλω στη μυτη του κουταλιου? τι νομιζεις?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-10-08  
    Ναι, βαλε στη μυτη του κουταλιου.Εγω προσωπικα, δεν πολυσυμπαθω την αμμωνια.Αν και μπορει να μυριζει καπως μολις βγουν απο το φουρνο, μολις κρυωσουν,φευγει αυτη η μυρωδια!Καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 25-2-09  
    Μοσχομύρισε η πολυκατοικία!!!Πεντανόστιμα! Συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από Xionia, 27-3-09  
    Μια απι8ανη συνταγη ειναι παραδοσιακα μοσχομυριστα κουλουρακια Μπραβο
    #
    Σχόλιο από kitro, 13-12-10  
    Πεταλουδιτσα πολυ ωραια συνταγη!τα εφτιαξα ακριβως απλως μου πηρε λιγο παραπανω αλευρι και αντι σοδα εβαλα ενα μπεικιν.ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από xaftounaki, 3-4-11  
    Τα έφτιαξα κι εγώ σήμερα, πολύ αρωματικά. Εμένα μου βγήκαν αρκετά τραγανά, είναι φυσιολογικό?
    #
    Σχόλιο από aggelos30, 9-2-15  
    Μοσχομυριστά όντως !!! Και νόστιμα βεβαίως βεβαίως !!!
    #
    Σχόλιο από forester, 17-1-17  
    Τα εκανα με ζαχαρη καρυδας (λιγο λιγοτερη ειναι η αναλογια) κ μόνο με σοδα, διχως αμμωνια κ λικερ (αυξησα λιγο το χυμο πορτοκαλί κ το ξυσμα) .
    Τα εψησα σε οχι προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20'.
    Βγηκαν οντως νοστιμα, για το μικρουλη μου :)

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...
    Πλάθω κουλουράκια!
    Πάσχα και κουλουράκια, πάνε πακέτο!  Το ζύμωμ...
    Κι αλλού να υπάρχουν πορτοκαλιές εμείς τρώμε πορτοκάλια..
    Στην ερώτηση «ποιο φρούτο είναι πλούσιο σε βιτα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 592 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel
    κουλουρια-μπισκοτα
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της EVIVAGIA
    Συνταγές για Κουλουράκια - Μπισκότα
    Ένα βιβλίο 57 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    Μπισκότα-Κεικ
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της Roulita23
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της happy happy